x
Annonce
112

20-årig på stoffer stoppet uden kørekort

Politiet automatiske nummerpladelæser fangede torsdag aften en 20-årig narkopåvirket mand uden kørekort ved Ring Nord. Arkivfoto: Michael Bager
En 20-årig mand fra Svendborg-området kan se frem til en klækkelig bøde efter at være blevet stoppet af en patruljevogn med automatisk nummerpladelæser på Ring Nord.

Svendborg: Torsdag aften klokken 17.25 stoppede en patruljevogns automatiske nummerpladelæser køreturen for bilist, der befandt sig på Ring Nord. Det oplyser Fyns Politi i døgnrapporten.

Nummerpladelæseren gav betjentene besked om, at føreren af den forankørende bil kunne være frakendt føreretten. En formodning der viste sig at holde stik. En 20-årig mand fra Svendborg-området, som ikke må køre bil, sad nemlig bag rattet.

Oveni sigtelsen for at have kørt bil i frakendelsestiden, som politiet kalder det, kan manden desuden set frem til en sigtelse for at være påvirket af euforiserende stoffer. Det kom frem under politiets rutinetjek af manden på stedet.

Resultatet af en blodprøve skal nu afgøre, hvor stor en bøde den 20-årige skal betale. Alene for kørslen uden føreret står manden til en bøde på 7.000 kroner, hvis det er et førstegangs-tilfælde. Er det derimod 10. gang, veksles straffen til mindst 50 dages fængsel./bjosk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Der skal bygges videre på succes

Der er efterhånden adskillige år siden håndværksbranchen lod alarmklokkerne ringe. Det gjorde den, fordi det kneb, og det kniber ret beset fortsat med at rekruttere nye, unge medarbejdere, som kan afløse de årgange, som er på vej på pension. Men der er godt nyt på vej. I hvert fald hvis man kigger på tallene fra erhvervsskolen i Svendborg. Ansøgerfeltet til håndværksuddannelserne er steget med 20 procent fra i fjor til i år. Det er den rigtige vej, og dykker man lidt ned i tallene, så fremgår det, at næsten alle grundforløbene er i fremgang. Kun food-linjen har ikke fået flere ansøgere i år, men dog heller ikke færre. Så alt i alt ligner det en historie uden minusser. Erhvervene vil kunne nyde godt af det og skolen, der har hårdt brug for fremgang, fordi økonomien fortsat er presset grundet mindre gode beslutninger i fortiden, vil blive styrket. Og styrkes skolen, er det godt for eleverne. Skolens direktør Allan Kruse peger på, at der er blevet arbejdet målrettet med brobygning og oprettelse af flere praktikpladser, og at det er væsentlige faktorer, når den positive udvikling skal forklares. Det er godt arbejde. Nu skal der naturligvis følges op på succeshistorien. De mange nye elever skal jo gerne blive til dygtige håndværkere, og her er det vigtigt, at det sker i et tæt samarbejde med de virksomheder, der sørger for praktikpladserne. Det handler både om, at de primære kompetencer skal være i orden - altså håndværket skal være på plads. Men det drejer sig også om de mere sekundære ting. Her handler det blandt andet om dannelse. Hvordan opfører man sig, når man træder ind i andre menneskers hjem? Kan man tale med kunderne, og kan man tale med de andre håndværkere? Kan man holde en pause uden at have næsen plantet i mobiltelefonen? Det er helt banalt, men det er også en vigtig del af uddannelsen, at eleverne ikke kun bliver dygtige kokke, mekanikere, murere eller noget helt fjerde. De skal uddannes hele vejen rundt, så de med en kliché bliver hele mennesker. Også den del er nemlig vigtigt for de håndværksmestre, der tager imod de nye lærlinge. Den øgede søgning til erhvervsskolens uddannelser er en god nyhed. Der er mere end rigeligt brug for dygtige håndværkere, og forhåbentlig kan denne opgang også tolkes som i hvert fald et lille brud med den norm, at den bedste ungdomsuddannelse er en gymnasial uddannelse. Den ene karrierevej er nemlig ikke bedre end den anden, og samfundet har brug for såvel håndværkere som akademikere. Det ene er ikke finere end det andet.

Annonce