Annonce
Svendborg

20 år efter gigantsucces: Brødrene Olsen vender tilbage til Høje Bøge

Brødrene Olsen spillede for 8000 tilskuere ved den allerførste Høje Bøge Open Air-koncert i 2000 - præcis en uge efter, at brødrene havde vundet det internationale Melodi Grand Prix. Arkivfoto: Hung Tien Vu
I år 2000 gjorde arrangørerne af Høje Bøge Open Air et scoop, da de skrev kontrakt med Brødrene Olsen - umiddelbart inden duoen vandt det internationale Melodi Grand Prix. Nu vender brødrene tilbage.
Annonce

Svendborg: Der bliver noget genkendeligt over 2020-udgaven af Høje Bøge Open Air - i hvert fald blandt den mere modne del af publikum.

Første navn på scenen er nemlig Brødrene Olsen, som dermed gør comeback under bøgene efter to årtiers fravær.

Og René Wowk fra bookingbureauet RW Production & Management, der leverer musikken, har ikke problemer med at sætte overskrifter på.

- Det er 20 år siden, Brødrene Olsen senest spillede på Høje Bøge, det er 20 år siden, de vandt det internationale Melodi Grand Prix, og grandprixet fylder 50 år. Så det hele hænger pludselig sammen, siger han.

Brødrene Olsen vender tilbage til Høje Bøge - 20 år efter den første friluftskoncert på stadion i 2000. Arkivfoto: Hung Tien Vu
Annonce

Den store gevinst

For arrangøren, Svendborg forenede Boldklubber, må det alt andet lige blive et kært gensyn med Jørgen Olsen og Niels "Noller" Olsen.

Historien er i hvert fald, at boldklubben scorede den helt store gevinst, dengang i 2000.

Det kostede angiveligt beskedne 10.600 kroner at få brødrene til Høje Bøge, men da kontrakten blev indgået, var der heller ingen, der vidste, at de kort efter ville gå hen og vinde det internationale Melodi Grand Prix med sangen "Fly on the Wings of Love".

Så det var pludselig et navn i den helt tunge kategori, der indtog scenen under bøgene - men altså for et lille, femcifret beløb i stedet for de seks cifre, der skulle på checken, hvis de to gange Olsen skulle bookes efter grandprix-sejren.

René Wowk var ikke inde over dengang og vil ikke ind i detaljer om kroner og øre, men bekræfter, at prisen på duoen steg voldsomt efter sejren. Og at de honorerede de kontrakter, de havde indgået inden den mindeværdige aften i Stockholm.

- Sådan er det med Brødrene Olsen. Med dem er en aftale en aftale, siger René Wowk, der desuden oplyser, at brødrene ligeledes spillede til en sankthansaften i Vestjylland i år 2000. Til et beløb, som ikke oversteg 10.000 kroner.

- Umiddelbart efter koncerten blev de hentet af en helikopter, som fløj dem videre op ad vestkysten - hvor de spillede til fuld pris, siger han.

Brødrene Olsen er fjerde offentliggjorte navn og føjer sig til Scarlett Pleasure, Poul Krebs og Hjalmer. Høje Bøge Open Air-koncerten bliver holdt lørdag 23. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce