Annonce
Fyn

19-årige Ibrahim fra Vollsmose: - De sociale indsatser har virkelig gjort noget

Egeparken i Vollsmose. Arkivfoto: Michael Bager
Den seneste tid er flere beboere i Vollsmose begyndt at råbe op om, at der skal ske forandringer i Vollsmose. Men forandringen og bedringen er allerede i gang. Det mener 19-årige Ibrahim El-Hassan, der er født og opvokset i Odense-bydelen.
Annonce

- Udvikling tager tid. Det ved man jo. Vi vil aldrig nå i mål nu, der går noget tid. Men kigger man på kriminalitetsstatistikken i Vollsmose, så ser man, at den er faldende, så det går i den rigtige retning.

19-årige Ibrahim El-Hassan har boet hele sit liv i Vollsmose. Ligesom mange andre beboere i området var det for ham en voldsom oplevelse, da en uskyldig mand i sidste måned blev dræbt af skud som offer for en bandekonflikt. Men han mener også, at tingene allerede går i den rigtige retning.

Radio4 sendte i denne uge en journalist til den nok så omtalte bydel ved Odense for at blive klogere på bandekonflikten, Vollsmose som område og hvordan beboerne selv oplever Vollsmose. Ibrahim El-Hassan var en af de personer, journalisten mødte. Torsdag morgen blev interviewet sendt i radioen.

Annonce

Den første tur til Borgen

Ibrahim El-Hassan har netop afsluttet gymnasiet og bruger meget af sin tid på frivilligt arbejde. Selv har han tænkt meget over, hvad der ligger til grund for, at han ikke er endt som kriminel. Ifølge ham selv kan hans familie tage en stor del af æren, men han har også haft stor gavn af nogle af de sociale indsatser i Vollsmose.

- Jeg var en del af det, man kaldt Drengenes Aktivitetsforening – lille klub eller forening for en masse drenge. Jeg var meget lille dengang. Via den klub fik jeg min første tur på Christiansborg, og det er jo enormt stort. Det var meget givende for mig, fordi det er almen dannelse, og jeg vidste ikke rigtigt, hvad Christiansborg var. Altså hvad er det for en borg, vi skal til? Men så finder man ud af, at det er der, hvor man lovgiver i Danmark. Så de sociale indsatser har virkelig gjort noget.

Det er tydeligt for enhver, at problemerne i bydelen ikke er løst. Men at de sociale indsatser er fejlslåede, som nogle mener, er den unge mand stærkt uenig i.

- Man snakker om, at de sociale indsatser er fejlslåede i Vollsmose, at man i rigtig mange år har pumpet en masse penge i, men at man ikke har set resultater, og det passer ikke. Jeg er et af resultaterne.

- Jeg havde aldrig stået her, hvor jeg står i dag, hvis det ikke var for de sociale indsatser i Vollsmose. Så jo, de hjælper, det gør de.

Herunder kan du lytte til det fulde indslag fra Radio4 Morgen med Ibrahim El-Hassan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce