Annonce
Fyn

18 nye lejeboliger: Seniorboliger i Krogsbølle på vej i udbud

Kjeld Hansen er en af syv investorer, der tilbage i 2007 købte grunden på Kirkebakken. Nu er han en af de frivillige, der indtil nu har lagt flere end 600 arbejdstimer i at bygge depotrum i tilknytning til det nye fælleshus, der skal være for alle beboere i Krogsbølle og omegn. Foto: Betty Rasmussen
Fyns Almennyttige Boligselskab er snart klar til at udbyde to boligprojekter på Nordfyn: Et seniorbofællesskab i Krogsbølle og 10 boliger og et fælleshus i Otterup.
Annonce

Krogsbølle/Otterup: Tilløbet har været langt, men nu er det ganske vist: Et seniorbofællesskab med otte boliger i Krogsbølle og 10 familieboliger og et fælleshus i Otterup er så tæt på, at Fyns Almennyttige Boligselskab, der står for begge byggeprojekter, udsender udbudsmaterialet i en samlet pakke for de to projekter i begyndelsen af november.

Og Økonomiudvalget i Nordfyns Kommune har sagt ja til at betale godt en million kroner i grundkapital til Krogsbølle-byggeriet og knap 1,5 millioner kroner til byggeriet i Otterup. Det endelige ja skal dog siges i Kommunalbestyrelsen, der har møde den 29. oktober.

https://fyens.dk/artikel/det-gode-liv-grethe-og-carsten-har-krogsb%C3%B8lle-i-hjertet

Seniorbofællesskabet i Krogsbølle bygges på Kirkebakken i udkanten af byen, og det første tegn på, at der er noget på vej, er allerede skudt op fra marken i form af et nyt fælleshus med tilhørende depotrum.

Fælleshuset skal være for hele Krogsbølle og drives uafhængigt af FAB-byggeriet af en selvstændig forening, Fælleshuset Kirkebakken.

Håndværkere fra Poul Rasmussen A/S i Otterup arbejder på fælleshuset i Krogsbølle, der efter planen skal være færdigt til december. Foto: Betty Rasmussen

Huset på 100 kvadratmeter indeholder et fællesrum med plads til 25 personer, tre værelser, badeværelse med handicaptoilet, et ekstra toilet og køkken og udenfor terrasser vendt mod syd og mod vest.

- Vi er ikke så vant til at stå stille, forklarer de tre frivillige håndværkere, Bjarne Bengtson, Jørgen Skov Andersen og Kjeld Hansen, der alle er "statsansatte", læs: pensionister. Foto: Betty Rasmussen

Foreningen bag fælleshuset har skaffet pengene til byggeriet fra forskellige kilder. Blandt andet har LAG MANK  (den Lokale Aktions Gruppe for Middelfart, Assens, Nordfyns og Kerteminde Kommuner) bidraget med 425.000 kroner, Veluxfonden med 46.500 kroner, lokale investorer giver 1.135.000 kroner, mens resten finansieres af lån.

Annonce

Frivillige knokler

Mens det er håndværkere, der bygger fælleshuset, bidrager lokale frivillige med et anseeligt antal arbejdstimer til depotrummet, som kommunens pulje til lokale initiativer har tildelt 100.000 kroner.

- Vi har da rundet de 600 timer, fortæller en af initiativtagerne til hele seniorbofællesskabet, Kjeld Hansen, der selv tegner sig for mange af arbejdstimerne sammen med blandt andre Bjarne Bengtson og Jørgen Skov Andersen.

Fælleshuset skulle egentlig have været færdig til november, men sygdom hos håndværkerne gør, at sigtet nu i stedet er rettet mod en slutdato 1. december.

Nye lejeboliger

Den månedlige husleje for de nye seniorboliger i Krogsbølle ventes at blive 5610 kroner for husene med to værelser og 7178 kroner for dem med tre værelser.

I Otterup bliver huslejen en smule højere.

Den kommunale andel af grundkapitalen er i Krogsbølle 1.056.000 kroner og i Otterup 1.461.000 kroner.

Den samlede pris for byggeriet i Krogsbølle er sat til 13.295.000 kroner og i Otterup 18.362.000 kroner.

Hvis køreplanen i Fyns Almennyttige Boligforening ikke løber ind i uventede forhindringer, vil processen med udbud og forhandlinger med de bydende entreprenører løbe frem til slutningen af januar.

Derefter skal den endelige ansøgning på den kommunale støtte til byggeriet sendes, så Kommunalbestyrelsen formentlig kan godkende den i slutningen af februar. Kommunen skal støtte byggeriet, fordi det opføres efter reglerne om almennyttigt byggeri.

Annonce

Fælleshus i Bøgeparken

Byggechef i FAB Henrik Max Rasmussen forventer, at det første spadestik til seniorbofællesskabet kan tages i maj eller juni næste år, og at byggeriet derefter vil strække sig over 10-12 måneder.

Om byggeriet i Otterup kommer i gang på samme tidspunkt eller lidt forskudt, bliver besluttet i samarbejde med den entreprenør, der bliver valgt til det store bygge-projekt.

De 10 boliger og fælleshuset i Otterup skal bygges på det, der i dag er en græsplæne i forbindelse med FAB's nuværende afdeling ved Bøgeparken, og fælleshuset bliver fælles for hele afdelingen, der består af 268 boliger.

https://fyens.dk/artikel/plads-til-fester-f%C3%A6lleshus-p%C3%A5-banen-i-otterup

Både i Otterup og Krogsbølle bygges husene med to og tre værelser på henholdsvis 68 og 87 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce