Annonce
Svendborg

18-årig knallertrøver varetægtsfængslet i fire uger

Den 18-årige, der mandag eftermiddag blev varetægtsfængslet i fire uger, er kendt af politiet. Arkivfoto: Jens Wognsen
En 18-årig mand blev under et grundlovsforhør mandag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger ved Retten i Svendborg. Manden er sigtet for at have røvet en knallert fra en 16-årig dreng lørdag aften på Klosterplads i Svendborg.
Annonce

Svendborg: Retten i Svendborg valgte mandag eftermiddag at varetægtsfængsle en 18-årig mand i fire uger ved et grundlovsforhør.

Manden er sigtet for lørdag aften at have røvet en knallert fra en 16-årig dreng på Klosterplads i Svendborg.

- Manden er mistænkt for at have begået røveri af en knallert og nogle ting, som lå i knallerten. Røveriet er begået med skub og truende adfærd, forklarer Brian Dybdahl, som er senioranklager hos Fyns Politi.

Manden er varetægtsfængslet, så han ikke har mulighed for at begå lignende kriminialitet, og så han ikke kan forstyrre efterforskningen, forklarer senioranklageren.

- Personen er tidligere straffet for personfarlig kriminalitet, siger Brian Dybdahl.

Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og Brian Dybdahl kan derfor ikke fortælle noget om mandens motiv. Han kan dog sige, at den 18-årige nægter sig skyldig.

- De lukkede døre skyldes, at vi skal have ro til at finde ud af, om der er nogle medgerningsmænd. Desuden var der nogle andre personer til stede, som ikke skal påvirkes af det, de kan læse i avisen, forklarer senioranklageren.

Annonce

Fandt knallerten med sin far

Ifølge Rasmus Tyllesen, der er politikommissær ved Fyns Politi, blev den 16-årige dreng lørdag aften passet op af en gruppe unge mennesker på Klosterplads i Svendborg.

- De siger, at de vil låne hans knallert, og da han ikke kender dem, siger han nej tak. Da den ene forsøger at vriste knallerten fra ham, taber den 16-årige sin nøgle, og den samler gerningsmanden op og kører så fra stedet på knallerten, siger Rasmus Tyllesen.


- De lukkede døre skyldes, at vi skal have ro til at finde ud af, om der er nogle medgerningsmænd. Desuden var der nogle andre personer til stede, som ikke skal påvirkes af det, de kan læse i avisen,

Brian Dybdahl, senioranklager


Det er dog ikke enden på historien. Søndag aften så den 16-årige sammen med sin far knallerten ved skaterbanen nær havnen i Svendborg.

- Knallerten var malet i en anden farve, men de kunne genkende den alligevel, siger Rasmus Tyllesen om far og søn, som straks kontaktede politiet.

Den 18-årige blev anholdt samme aften klokken 20.20.

Den 18-årige er uden fast bopæl, men færdes ofte i Svendborg og er kendt af politiet der, oplyser politikommissæren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce