Annonce
Fyn

17-årige anholdt for biltyveri: Politiet håber nu at kunne opklare indbrudsbølge

Familien Danielsen fra Ny Adelgade fik stjålet alle sine julegaver og flere designermøbler en uge inden jul. Her viser sønnen Mathias, hvor tyvene kom ind. Familien har siden fået designermøblerne tilbage, oplyser politiet. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Kvarteret omkring Ny Adelgade i Assens har været plaget af indbrud. To 17-årige er indtil videre sigtet for et indbrud og tyveri af bil.
Annonce

Assens: Fyns Politi er kommet et stort skridt nærmere i opklaringen af de mange indbrud, der har plaget området omkring Ny Adelgade i Assens siden midten af december.

Det gik senest ud over en familie på Baronvej søndag, hvor nøglerne til en sølvgrå VW Up forsvandt. Næste dag meldte bilens ejer, en 59-årig mand, den stjålet.

Det indbrud har muligvis åbnet døren til opklaringen af en række indbrud på det seneste i området. Politiet fandt frem til køretøjet omkring Ebberup. Herefter blev ordensmagten ledt på sporet af to 17-årige mænd, som tirsdag morgen blev anholdt.

Finn Wegner Petersen, der er leder af indbrudsgruppen ved Fyns Politi, fortæller, at bilen holdt som om, den var forulykket. Han kan ikke komme nærmere ind på, hvilke spor der ledte politiet i retning mod de 17-årige.

I løbet af tirsdagen blev det vurderet, om de skulle fremstilles i et grundlovsforhør. De blev begge løsladt, men sigtet for indbruddet på Baronvej, hvor der også blev stjålet lamper.

- De bliver overdraget til de sociale myndigheder, da de er under 18 år, og vi efterforsker, om de kan sættes i forbindelse med indbrud, der har været i Assens by, siger lederen af indbrudsgruppen.


De bliver overdraget til de sociale myndigheder, da de er under 18 år, og vi efterforsker, om de kan sættes i forbindelse med indbrud, der har været i Assens by igennem december

Finn Wegner Petersen, leder af indbrudsgruppen


Finn Wegner Petersen oplyser, at det drejer sig om otte-ti indbrud, som politiet i øjeblikket forsøger at kæde de to 17-årige sammen med.

- Vi har diverse spor, vi skal have løbet op og undersøgt, konstaterer lederen af indbrudsgruppen.

Annonce

Har haft mistanke

Han uddyber, at de 17-årige begge har opholdt sig i kommunen på det seneste, og de er kendt af politiet i forvejen.

- Vi haft mistanke til bestemte personer i området, og vi skal nu prøve at se, om det er dem, der har lavet de andre indbrud, påpeger Finn Wegner Petersen.

Fyens Stiftsidende har blandt andet beskrevet et indbrud, hvor en kvinde på en adresse på Store Kirkestræde i Assens blev vækket midt om natten til mandag af noget larm. Da hun kom ned i stuen og tændte lyset, så hun to unge og splejsede personer klædt i sort tøj stå på gaden uden for vinduerne.

I ugen op til jul blev et hus på sidegaden Bellevue tømt for julegaver og designermøbler, mens beboerne sov. Efterfølgende tog nogle af beboerne i området initiativ til et frivilligt vagtværn, der patruljerer om natten for at skabe tryghed.

Finn Wegner Petersen fortæller, at man siden har fundet en del af tyvekosterne fra Bellevue-indbruddet i et forladt skur i nærheden.

Finn Wegner Petersen, leder af indbrudsgruppen hos Fyns Politi, håber, at man kan opklare bølgen af indbrud, der har plaget Assens by på det seneste. Arkivfoto: Daniel Kofoed.
Annonce

Vagtværn fortsætter

Det var 21-årige Frederik Vestergaard Larsen, der bor i Ny Adelgade, der få dage før jul sidste år tog initiativ til vagtværnet. Han glæder sig over, at politiet har fået en klo i to mulige gerningsmænd.

- Jeg håber, at opklaringen kan være med til at skabe mere tryghed. Jeg ved, at mange har været ude at investere i alarmer, og nabohjælp er blevet lidt mere udbredt, så generelt virker det til, at folk allerede er lidt mere trygge igen. Og jeg tror også, at det giver en tryghed, at folk ved, at vi stadig holder øje om natten, siger initiativtageren, der melder, at nattevandringerne ikke er slut.

- Vi går stadig i ny og næ, men det er ikke hver nat mere. Det er primært i weekenderne, vi gør det, og hvis folk har brug for lidt luft om natten, så går de også lige en runde. Vi har primært mødt unge, der har haft travlt med at tage stoffer, og det er også mit indtryk, når jeg taler med folk i nærområdet, at kriminaliteten udspringer af et stofmisbrug hos mange af de unge, konstaterer Frederik Vestergaard Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Jamen, vi hilser da på hinanden

Bagsiden

Fra pletslud til kunstsne

Annonce