Annonce
Svendborg

17-årig pige skal i fængsel: Stak kæresten i ryggen

Retten i Svendborg har idømt en 16-årig pige fem måneders fængsel. Arkivfoto
Annonce

Svendborg: En 17-årig pige fra Svendborg skal fem måneder i fængsel. Det har Retten i Svendborg vurderet i en sag, hvor den unge pige har erkendt at have stukket sin forhenværende kæreste i ryggen med en køkkenkniv.

Retten så ingen omstændigheder, der var stærke nok til en mildere straf.

Hverken hendes unge alder, de  gode personlige forhold, eller hendes ustraffede fortid kunne retfærdiggøre en anden type af straf, mente dommeren og de to domsmænd.

Den 17-årige blev  dømt for vold af særlig rå og brutal karakter efter den strengeste voldsparagraf i Straffeloven, paragraf 245.

Annonce

Overraskelsesangreb

Retten lagde vægt på, at hun stak den unge mand i ryggen med en "Global"-køkkenkniv, og at det skete som et overraskelsesangreb, da han havde vendt hende ryggen og var på vej ud af huset. Han havde derfor ikke mulighed for at afværge eller afbøde knivangrebet.

Det har også talt med, at knivstikket voldte skade, som efterfølgende har krævet lægelig behandling. Retten fandt i øvrigt også, at den unge mand ikke selv havde ansvar for den oprørte sindstilstand, som den 17-årige pige var i, da hun stak.

Annonce

Han måtte ikke gå

Episoden fandt sted i pigens hjem i det østlige Svendborg, hvor et skænderi udartede, og hvor hun ikke ville lade ham gå. Hun truede med kniven, og da han vendte sig og gik, stak hun ham i ryggen.

Det fortalte han i retssalen, og det erkendte hun ligeledes.


Den 17-årige blev dømt for vold af særlig rå og brutal karakter efter den strengeste voldsparagraf i Straffeloven, paragraf 245.


Eneste uoverensstemmelse i de to forklaringer, var om han også havde været voldelig mod hende. Hun hævdede, at han havde kastet rundt med hende. Han at han blot havde holdt hendes håndled for af fravriste hende kniven. Retten fandt hans forklaring mest troværdig.

Den 17-årige skal betale sagens omkostninger, og hendes forhenværende kæreste har derudover taget forbehold for et eventuelt erstatningskrav for de mén, som skaden i ryggen kan medføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Sport

Se alle billederne: Fynske håndboldherrer ender 13 års titeltørke med pokalguld

Annonce