Annonce
Fyn

15 påvirkede bilister og knallertkørere standset på under to døgn

Flere bilister var i weekenden involveret i voldsomme uheld på blandt andet Svendborgsundbroen og i Munkebo. Arkivfoto: Michael Bager.
To voldsomme uheld og adskillige narkopåvirkede bilister er Fyns Politis status efter den første weekend med intensiveret kontrol.
Annonce

Fyn: Der har været rigeligt brug for både alkometer og narkometer i den forgangne weekend, hvor Fyns Politi, i lighed med landets øvrige politikredse, har intensiveret sit fokus på at få standset alkohol- eller narkopåvirkede trafikanter, før de forårsager skade på andre eller sig selv.

Men selvom politiet sigtede hele 15 trafikanter på under to døgn, skete der to alvorlige uheld, som politiet mistænker for at hænge sammen med alkohol eller euforiserende stoffer.

Allerede tidligt fredag formiddag kunne politiet på Nyborgvej i Ullerslev sætte en midlertidig stopper for en bilist ved at anholde ham. Da politiet standsede ham, befandt han sig bag rattet i en bil med stjålne nummerplader. Kørekortet kunne betjentene ikke få at se, for det var allerede blevet inddraget. Han var påvirket af alkohol, og politiet skønnede, at han også havde indtaget euforiserende stoffer. Til gengæld brugte han ikke sikkerhedssele. Derudover blev han sigtet for at køre venstre om et helleanlæg.

Fredag klokken 18.41 fik politiet en opringning fra en anmelder, som havde set en bilist slingre af sted i sydlig retning på Svendborg Landevej ved Frørup. På et tidspunkt standsede bilen midt på vejen og begyndte derefter at bakke. Bilen endte i en græsrabat, hvor anmelderen og et vidne fik kontakt til kvinden, der sad bag rattet. De tilkaldte politiet, fordi hun virkede spirituspåvirket - og det viste sig at holde stik.


Han var påvirket af alkohol, og politiet skønnede, at han også havde indtaget euforiserende stoffer. Til gengæld brugte han ikke sikkerhedssele.

Fra artiklen


Annonce

Totalskadet bil

Værre gik det nogle timer senere fredag aften. Lidt før klokken 22 kørte en mand galt på Svendborgsundbroen i retning mod Tåsinge efter at have overhalet en anden bilist. Ifølge bilisten, som blev overhalet, kørte manden med en hastighed på over 125 km/t, da han mistede herredømmet over sin bil og ramte gelænderet i den vestlige side af broen.

Sammenstødet sendte bilen over i den modsatte side af broen, hvor den ramte kantstenen. Bilen blev totalskadet, og en test af bilisten viste, at han havde indtaget både amfetamin og methamfetamin.

Ved totiden natten til lørdag stoppede politiet endnu en bilist på Svendborgsundbroen - han viste sig at være alkoholpåvirket ud over det tilladte. Og natten til søndag blev der igen brug for en blodprøve, da en bilist blev standset på Ryttervej i Svendborg - han viste sig at være påvirket af både hash og kokain.

Annonce

Alvorlig ulykke i Munkebo

I Odense sigtede politiet mellem fredag middag og natten til søndag seks trafikanter, som var påvirket af spiritus og/eller stoffer.

Og så sluttede weekenden med endnu en voldsom ulykke, da en 21-årig mandlig bilist søndag klokken 16.27 stødte ind i en modkørende bil på Munkebovej i Munkebo. Sammenstødet betød, at vejen måtte lukkes for trafik i begge retninger i over en time.

I den modkørende bil sad en 55-årig mand, som ifølge politiets foreløbige oplysninger slap fra ulykken uden alvorlige skader.

Den unge bilist, som ifølge politiet forårsagede uheldet i forbindelse med en overhaling, blev kørt til Odense Universitetshospital for at få taget blodprøver, fordi politiet mistænkte ham for at være påvirket af alkohol eller narkotika.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce