Annonce
Fyn

15.000 borgere i Middelfart Kommune er aldrig blevet testet for corona

Her forlader Allan Mose, driftschef hos Ambulance Syd, testcenteret på P.V. Tuxensvej 14 i Middelfart, der tidligere har dannet rammerne for en jordemoderklinik. Arkivfoto: Rasmus Henriksen
Nogle middelfartere lader sig ofte teste for covid-19, mens andre endnu har oplevelsen til gode. Ønsker man at blive testet, er der lige nu masser af muligheder for at blive det.
Annonce

Nordvestfyn: Mens der var lange køer og ventetid på at få en coronatest mellem jul og nytår, ser det nu helt anderledes ud.

Kigger man eksempelvis på www.coronaprover.dk efter en ledig tid på testcenteret på P.V. Tuxensvej 14 i Middelfart, er der tirsdag middag frit valg af tider resten af dagen lige ind til 17.20. Kigger man på de kommende dage, er der også frit valg på alle hylder i dagtimerne.

Ifølge opgørelserne fra Statens Serum Institut 12. januar klokken 14 har 24.171 borgere fra Middelfart Kommune taget mindst én coronatest, siden testprogrammet og statistikken begyndte for næsten et år siden. Det betyder, at omkring 15.000 af kommunens indbyggere endnu ikke har taget en test.

Noget som der kan være mange årsager til, eksempelvis at man har levet isoleret derhjemme eller er et spædbarn.

Annonce

Tillid fra sundhedschefen

Tallet har avisen oplyst til Middelfart Kommunes sundhedschef Jeanette Rokbøl, hvis umiddelbare reaktion var følgende:

- Jeg tænker, at vi har nogle gode borgere i Middelfart Kommune, der lader sig teste, hvis det er sådan, de har symptomer eller har været nærkontakt, siger Jeanette Rokbøl.

Ønsker man at booke tid til en coronatest, kan det ske ved at gå ind på www.coronaprover.dk og logge ind med sit NemID, hvorefter man kan vælge sit ønskede testcenter, der så vil fremvise en oversigt over ledige tider.

Carsten Sørensen bliver her testet af Janne Fyhn på testcenteret i Middelfart. Arkivfoto: Rasmus Henriksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Annonce