Annonce
Ærø

14-16 nye seniorboliger på vej i Marstal: - Vi har sovet med skoene på, så vi er klar

Lars Jørgen Andersen, forretningsfører for Det Ærøske Boligselskab, glæder sig over, at man nu kan komme i gang med byggeriet af nye seniorboliger i Marstal. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen
Med 2,1 millioner kroner fra det kommunale budget er Det Ærøske Boligselskab nu klar til at bygge 14-16 nye seniorboliger i Marstal. Der er informationsmøde tirsdag den 5. november om de kommende boliger.

Marstal: Da Ærøs kommunalpolitikere for nylig afsatte 2,1 millioner kroner i det kommunale budget til nye seniorboliger i Marstal, vakte det glæde i Det Ærøske Boligselskab (DÆB), som skal stå for at bygge de nye boliger.

- Det er vi da glade for. Og vi vil hurtigst muligt se at få dem brugt. Det er vores fornemste opgave. Vi har sovet med skoene på, så vi er klar, siger forretningsfører Lars Jørgen Andersen.

Med de 2,1 millioner kroner, som skal sikre grundkapitalen til de nye boliger, er DÆB nu klar til at bygge 14-16 nye seniorboliger, som boligselskabet allerede har inviteret til informationsmøde, og her vil man blandt andet komme ind på mulige placeringer. Men selv om Lars Jørgen Andersen har nogle favoritter, vil han ikke ud med dem endnu, for der skal forhandles om prisen, inden man kan købe en grund.

Men ellers kan det gå relativt hurtigt, forventer han.

- Vi skal ud over stepperne hurtigst muligt. Det er ikke raketteknologi, så det tager ikke så lang tid som at bygge en elfærge, siger han og regner med, at man kan gå i jorden i foråret 2020, og at byggeriet derefter vil tage et lille års tid.

Informationsmødet om de kommende seniorboliger afholdes tirsdag den 5. november 2019 klokken 15.30 i dagcenteret på Marstal Ældrecenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
GOG

Vigtig GOG-gevinst mod arvefjender

112

For 11. gang: Indbrud i bil i Svendborg

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce