Annonce
Fyn

1200 cannabis-job på spil: Venstre efterlyser minister-aktion

Der er ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) op mod 1200 potentielle job i branchen for medicinsk cannabis i Danmark. Spectrum Therapeutics tæt på Odense er blandt den række virksomheder, der allerede har sat en produktion i gang, men endnu ikke har et danskproduceret produkt på markedet. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Det fynske folketingsmedlem Jane Heitmann (V) efterlyser handling fra S-ministre for at sikre dansk cannabis-position.
Annonce

Det er 1200 job og et muligt milliardeventyr, som er på vej til at glide Danmark af hænde, hvis ikke den nuværende regering med erhvervsministeren og sundhedsministeren gør noget.

Sådan lyder det fra det fynskvalgte folketingsmedlem Jane Heitmann (V), som forleden havde de to ministre Simon Kollerup og Magnus Heunicke til samråd i Folketingets sundheds- og ældreudvalg. Hun efterlyser handling på området for medicinsk cannabis.

- Der er to sider i det. Du har tusindevis af borgere med stærke smerter, som efterlyser produkterne, og så har du en branche, som har investeret milliarder af kroner og et muligt eksporteventyr, som vi risikerer at sætte over styr. Lige nu mærker jeg ikke nogen interesse for at sikre den postion og de mange potentielle job, siger Jane Heitmann.


Du har tusindevis af borgere med stærke smerter, som efterlyser produkterne, og så har du en branche, som har investeret milliarder af kroner og et muligt eksporteventyr, som vi risikerer at sætte over styr.

Jane Heitmann, fynsk folketingsmedlem for Venstre.


I januar 2018 blev der sat en fire-årig forsøgsordning i gang, hvor en række producenter og virksomheder fik tilladelse til at starte produktion og test op i Danmark. Indtil videre er der dog ikke kommet et dansk medicinsk cannabis-produkt på banen, mens der er fire udenlandske produkter på det danske marked.

Annonce

Evaluering før forlængelse

Det var et enigt Folketing, som under den daværende Venstre-regering satte forsøgsordningen i gang i januar 2018. Med fulgte også et løfte om en evaluering før sommeren 2020.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) og sundhedsminister Heunicke  understregede på samrådet, at evalueringen er på vej, og at der er forståelse for ønsket om klarhed fra branchen.

- Fra et rent erhvervsmæssigt perspektiv giver det mening, hvis forsøgs- og udviklingsordningen hurtigst muligt forlænges eller gøres permanent. Men vi skal selvfølgelig have øje for bl.a. patientsikkerheden. Nu evalueres ordningen for medicinsk cannabis, og så må vi politisk vurdere, hvilket videre liv ordningen skal have, siger Simon Kollerup til Fyens Stiftstidende.

Socialdemokratiets fynskvalgte folketingsmedlem Jan Johansen er ligesom sin Venstre-kollega Jane Heitmann optaget af de mange mulige fynske arbejdspladser.

- Vi har en masse arbejdspladser, der ligger og venter, og der må bare ikke gå bureaukrati i det. Det kan simpelt hen ikke være rigtigt. Det hele skal ikke være som en Riberhus, der tager den tid, det tager. Coronatiden har vist os, at det ikke behøver være sådan, siger han, før han tilføjer:

- Men hver gang, Jane Heitmann peger én finger mod os, så peger hun fire fingre mod sig selv og sin regering, som forsøgsordningen blev startet under.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fyn nærmer sig igen nul nye corona-smittede

Annonce