Annonce
Svendborg

11 rigtige: Inge er Sydfyns valgprofet

Inge Bødker fra Svendborg vandt avisens valgprofet-konkurrence og skal til koncert med TV2 og Tina Dichow på Valdemars Slot. Foto: Henrik Sørensen
Tre læsere ramte 11 rigtige i avisens valgprofet-konkurrence, og sejrsvante Inge Bødker scorede koncertbilletterne efter lodtrækningen.

Svendborg: Det blev Inge Bødker fra Valdemarsgade i Svendborg, der løb med sejren i Fyns Amts Avis’ valgkonkurrence.

Den tidligere frisørmester fra Vindeby scorede ligesom to andre læsere 11 rigtige i valgprofet-quizzen, og hun løb med de to billetter til dobbeltkoncerter med TV2 og Tina Dichow på Valdemars Slot efter lodtrækning.

Og netop i en lodtrækning er det svært at slå 78-årige Inge Bødker, der er født under en heldig stjerne. Sidste år vandt hun en rejse til Rom i en konkurrence i Ugeavisen Svendborg, og hun har også tidligere vundet et weekendophold og et gavekort på 10.000 kroner til byens butikker i forbindelse med et julemarked på torvet.

Nu skal hun altså også til koncert på Valdemars Slot fredag den 21. juni.

- Nej, hvor det lyder lækkert, siger Inge Bødker, der har haft hjælp til at udfylde de 13 spørgsmål af hendes ven Leif, der hvert år forærer hende et gaveabonnement på Fyns Amts Avis.

Annonce

Snydt af Kiel og SF

Især to spørgsmål drillede mange – deriblandt Inge Bødker. Hun havde regnet med, at valget ville bane vej til Folketinget for Enhedslistens Jesper Kiel, og hun troede også, at SF ville blive større end både Alternativet og Enhedslisten på Langeland. Her tog hun – og vennen Leif – fejl, men de 11 andre udfordringer ramte de plet.

De fleste havde også regner med, at den konservative ærøbo Anders Johansson ville score over 500 personlige stemmer i København, men han fik kun 368.

Karin Ibsen fra Strandhuse og Kim Barren fra Kogtvedparken ramte også 11 rigtige, men de tabte altså lodtrækningen og må nøjes med æren. Sidstnævnte, der til daglig er kommunikationschef i Svendborg Kommune, tilføjede til sin kupon, at han deltog med en risiko for at blive helt til grin, men det kan man på ingen måde sige, at han blev.

Tak til alle, der deltog.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Lad børnene flokkes i bymidten

Svendborg har fået en café for hele familien. Der er plads til, at de mindste leger og tumler rundt, og der er plads til de lidt større børn i et legehjørne. Og så kan forældre, bedsteforældre og naturligvis børnene få en forfriskning og lidt mere til. Jensens Bøfhus har en smule af den slags tilbud, men derudover er Café Svend, som den nye café hedder, alene om at henvende sig så direkte til lige netop børnefamilierne. En målgruppe, som egentlig er ganske stor, men også lidt overset, når blikket glider hen over Svendborgs bymidte. Jo, der er musik- og teateroplevelser for børnefamilier, og ikke så langt fra midten ligger Naturama og biblioteket. Det er rigtig fint, men hvordan ser det ud, når vi kigger ind i centrum af byen? Prøv at gå en tur ned gennem gågaderne. Der er faktisk ikke så meget at komme efter. Der er ingen legetøjsbutikker længere i bymidten, men det er vores allesammens skyld - vi køber nemlig det meste af legetøjet på nettet. Legepladserne ligger også et pænt stykke vej fra bymidten - især hvis benene er korte. Måske har Luise og Anders Føns Haaber derfor fundet en niche med et stort potentiale i. Noget har de i hvert fald fat i. Svendborg har et stærkt og levende kulturliv og tilbud i stakkevis, når det gælder gastronomi, teater, musik og meget mere. Der er masser af oplevelser at hente, men der er måske også et blindt punkt: Børnefamilierne. Så hvordan skal vi lokke børnefamilierne ind til bymidten en helt almindelig lørdag formiddag, hvor vi så gerne vil have, at de lægger deres penge, når sko og tøj skal købes? Der er i hvert fald ikke mange børneoaser at finde i nærheden af Møllergade og Gerritsgade. Der er et springvand på Torvet, som er tændt, så længe temperaturen ikke kniber sig ned i nærheden af frysepunktet, men det er også nogenlunde det. Svendborgs bymidte er måske ikke helt så familievenlig, som vi kunne ønske os. Vi vil jo gerne have flere børnefamilier til området. Det er godt for dynamikken og udviklingen, og vi vil meget gerne have, at børnefamilierne også bruger deres penge i de lokale forretninger frem for i de virtuelle stormagasiner. Svendborg har et stærkt kulturelt udtryk, men byen ser knap så stærk ud i børnehøjde. Nogle legemuligheder på Torvet kunne for eksempel være en mulighed. En rutsjebane, en gynge og et faldunderlag ville kunne gøre en stor forskel for familier med små børn, og pladsen er der jo til det. Der tænkes hele tiden i udvikling af byen. Det kunne være en god idé også at give børnene en mere fremtrædende plads i udviklingstankerne. De har det jo endda med at komme i følgeskab med mindst én voksen.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce