Annonce
Faaborg-Midtfyn

Unge kunstnere: 11 flotte statuetter klar til uddeling

Kommunens event- og fritidskonsulent, Jan Fogde, studerer de 11 statuetter, som han nu får med til videre uddeling i den kommende tid. Foto: Palle Søby
De unge kunstnere på Ungdomsskolens kunsthold, U-Art, afslørede torsdag eftermiddag de 11 statuetter, der snart skal overrækkes til årets prisvindere i kommunen. De unge har løst den ærefulde opgave på fornemste vis.

Faaborg: Det var noget af en opgave, de unge på kunstholdet U-Art fik, da kommunen kom og spurgte, om de ville lave de statuetter, der nu skal uddeles til årets prisvindere, for eksempel Årets forening, Årets ildsjæl, Årets ungepris og så videre.

For så er det jo ikke bare kunstværker, der bliver udstillet et eller andet sted, hvorefter de unge selv kan få dem med hjem. Nej her får de penge for det af kommunen - og værkerne kommer til at tilhøre nogle endnu ukendte prismodtagere. Så det her er ligesom "alvor" på en helt anden måde.

De unge har kastet sig over opgaven med stor iver og imponerende talent, og derfor var det 11 vildt flotte statuetter, der torsdag eftermiddag blev afsløret ved en lille fernisering på Ungdomsskolen.

- Vi var oppe i Levins Hus til den sidste fernisering, da My (ungekoordinator i kommunen My Andreassen, red.) pludselig breakede, om vi ville være med til at lave de her statuetter. Vi sagde "ja selvfølgelig, det gør vi da lige", men det har været lidt mere omfattende, end vi regnede med, fortæller Anna Søby Poulsen fra U-Art.

- Da vi fik fordelt statuetterne og fandt ud af, hvad vi ville lave, var det sværeste nok at få det realiseret i en 3D-form. Det var fedt, at vi fik opgaven, og det har været både udfordrende og sjovt at være med, siger Emilie Helsted Juul.

- Også fedt at der var så mange unge, der ville være med. Vi var nødt til selv at finde på yderligere tre priser, fordi der var så mange unge. Men rigtig sjovt at arbejde med noget, man ikke har prøvet før, tilføjer Anna Søby Poulsen.

Således var der hele 11 statuetter, der blev præsenteret i går. Seks af dem skal kommunen bruge til Årets forening, Årets ildsjæl og Årets ungepris plus tre statuetter til årets idrætspræstationer. Dertil kommer Open Water Pris og Den Grusomme, som begge skal uddeles ved Outdoor Sydfyn i august.

Og så har Ungdomsrådet selv fundet på tre priser: Voksenprisen, Idéprisen og Musikprisen.

Priserne bliver uddelt i de kommende uger, og en del af priserne bliver uddelt "hemmeligt" som en overraskelse for modtagerne.

Emilie Helsted Juul og Anna Søby Poulsen fra U-Art fortalte ved ferneringen om processen med at lave de 11 statuetter. Foto: Palle Søby
Her er de så: 11 flotte statuetter klar til uddeling. Foto: Palle Søby
Anna Søby Poulsen har lavet statuetten til Årets forening. Foto: Palle Søby
Liva Busk har lavet statuetten til Musikprisen - en af Ungdomsrådets egne priser. Foto: Palle Søby
Johnny Herms har lavet en af de tre statuetter til Årets idrætspræstationer. Foto: Palle Søby
Emilie Helsted Juul har lavet statuetten til Årets ildsjæl. Foto: Palle Søby
Ida Lose Andersen har lavet statuetten til Open Water Pris, som skal uddeles ved Outdoor Sydfyn. Foto: Palle Søby
Marie Møller Andersen har lavet en af de tre statuetter til Årets idrætspræstationer. Foto: Palle Søby
Marie Gommesen har lavet statuetten til Årets idé - en af Ungdomsrådets egne priser. Foto: Palle Søby
Sara Aaman Raviv har lavet statuetten til Årets ungepris. Foto: Palle Søby
Line Gommesen (ikke til stede ved ferniseringen) har lavet statuetten til Den Grusomme, der skal uddeles ved mountainbike under Outdoor Sydfyn. Foto: Palle Søby
Tenna Josefine Roccato Storm (ikke til stede ved ferniseringen) har lavet statuetten til Årets voksenpris - en af Ungdomsrådets egne priser. Foto: Palle Søby
Philip Streich, underviser på U-Art, har lavet en af de tre statuetter til Årets idrætspræstationer. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jubilæum For abonnenter

Fra billettering og klingende mønt til digitalt rejsekort: For halvtreds år siden kørte Kjeld Uhrenholt sin første bus

Svendborg

Sydfynske radiofolk i skudlinjen: Radio Louds medejere skal under opsyn for mulig snyd

Annonce