Annonce
Navne

100-årig har gennemlevet enorm teknologisk udvikling

Inger Mogensen, Humble, fylder 100 år på fredag. Privatfoto
Inger Mogensen i Humble kan se tilbage på et langt liv med en rivende teknologisk udvikling

Når Inger Mogensen, Hovedgaden 24, Humble fredag den 23. april fylder 100 år, kan hun ikke alene se tilbage på et meget langt liv, men også en tilværelse med enorme teknologiske fremskridt.

Hvor transportmidler under opvæksten var gå-ben eller en cykel, når det gik højt for sig, har mange på Langeland adgang til bil i dag. Og hvor en tur fra Langeland til Svendborg dengang var et større projekt, kan man i dag køre fra Humble til Svendborg på cirka 40 minutter.

Inger Mogensens mor, Kathrine Clausen, var ellers en af de første kvinder på Langeland, der fik sig et kørekort, men Inger Mogensen kan ikke erindre, at hun nogensinde i opvæksten er blevet kørt i bil til noget.

Annonce

Under Inger Mogensens barn- og ungdom var det med en fryser heller ikke noget, man kendte til. Folk organiserede sig gerne i en andelsfryserforening, hvor man så hver især havde lidt opbevaringsplads i det fælles frysehus.

Telefoner havde kun få adgang til. Men familien havde, og det gav så forskellige opgaver, for eksempel når folk med akut brug for lægen ikke kunne få fat i telefoncentralen. Det kunne være om natten. Så blev der ringet til Inger Mogensens hjem, og nogen i familien måtte så tage turen til lægen i Tryggelev nogle kilometer væk for at fortælle, hvad der var brug for.

Inger Mogensen er født på Torpegård i Torpe nær Rudkøbing, og familien kom senere til Humble.

Som ung under 2. Verdenskrig kunne hun fra førstesalen i familiens bolig se de allieredes  bombardementer af Kiel.

Inger Mogensen mistede sin mand i 1985, solgte huset og flyttede til en lejlighed oven på Sparkøbmanden i Humble, som hendes søn, Ole Mogensen, står bag. Hun klarer stadig turen på trapperne og er åndsfrisk.

Inger Mogensen og hendes mand fik seks børn, hvoraf det ene, en søn, er død. Udover de fem nulevende børn er der 11 børnebørn og nogle oldebørn.

Hun har også to nulevende søskende, en søster på 97 år og en bror på 91 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce