Annonce
Navne

100 år: Gerda hygger sig med tv, ugeblade og besøg af sine børn og mange børne- og oldebørn

Gerda Nielsen, Broløkken 26, 5900 Rudkøbing fylder 100 år den 3. december 2020. Privatfoto
Annonce

Gerda Nielsen, Broløkken 26, 5900 Rudkøbing, fylder 100 år den 3. december 2020.

Gerda er indfødt langelænder og kom efter konfirmationen ud at tjene på Illebølle Station og derefter på Snaremose Gård, hvor hun mødte sin mand Knud Nielsen.

De blev gift i 1941 og købte en lille ejendom i Pederstrup, hvor Knud ved siden af landbruget arbejdede på havnen i Spodsbjerg, når færgen kom ind.

Her i Pederstrup fik Gerda og Knud deres første døtre. Senere flyttede famliien ind i Knuds barndomshjem på Sdr. Landevej, hvor de foruden landbruget drev biavl. Her blev så født endnu en pige.

På Sdr. Landevej boede Gerda og Knud i 55 år. I 1995 flyttede de til Broløkken, hvor de faldt godt til omgivet af gode naboer. I 2001 kunne de fejre diamantbryllup på Tullebølle Kro. Året efter mistede Gerda sin mand.

Gerda nyder at have fået syv børnebørn og 11 oldebørn, som er i alderen to til 25 år. Hun har desværre haft den store sorg at miste det ældste og det yngste barnebarn.

Gerda har været på dagcenter på Rudkøbing Plejehjem to gange om ugen, hvilket hun var glad for. Men så kom corona og satte begrænsninger. Gerda er frisk, men det sidste halve år, har hun døjet med dårlige ben, så det kniber med at gå. Hun nyder en køretur rundt på Langeland og kan mindes, hvor alle dem hun har kendt, boede.

Gerda klarer sig i hjemmet med god hjælp fra hjemmeplejen og sine døtre, de tre bor i Rudkøbing og den fjerde i Nyborg. Hun får dagligt besøg af mindst en af dem eller af børnebørnene. Oldebørnene kommer også gerne til snak, kortspil og slikhygge.

Sidste år samlede hun alle 33 børn, svigerbørn, børnebørn og oldebørn til sin 99-års fødselsdag, og det havde hun ønsket igen, men det må vi jo ikke for øjeblikket. Men Gerda er hjemme på dagen, og døtrene serverer fødselsdagskaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce