Annonce
Ærø

100 år gamle navrtræer skal fældes: Jeg forsøgte og det lykkedes ikke

På kommunalbestyrelsmødet onsdag den 20. januar blev det slået fast, at de tre 130 år gamle Navrtræer på Østermarksvej skal fældes. Det ærgrer formand for Danmarks Naturfredningsforening på Ærø, Jan Clausen, der her ses med træernes tidligere ejer, Lars Briggs. Arkivfoto: Helene Thau Jackson
Et flertal af kommunalbestyrelsen stemte onsdag aften imod Ærø Plus' forslag om at udskyde fældningen af træerne og undersøge alternative muligheder.

Ærø: De tre 130 år gamle navrtræer på Østermarksvej skal fældes.

Det blev konklusionen, da kommunalbestyrelsen mødtes onsdag, hvor et flertal stemte imod et forslag om at sætte fældningen i bero og undersøge om træerne kunne bevares.

- Jeg har stor respekt for demokratiet og mine kollegas afstemning. Jeg forsøgte, og det lykkedes ikke, og sådan er det engang imellem, lyder det fra Carl Jørgen Heide (Ærø Plus), der havde stillet forslaget.

Carl Jørgen Heide, Inga Blom og Jens Weiis stemte for, mens kommunalbestyrelsens resterende medlemmer stemte imod. Det betyder, at man følger den beslutning, der blev taget i august om at fælde træerne.

Beslutningen ærgrer Dansk Naturfredningsforenings lokalformand på Ærø, Jan Clausen.

- Jeg synes, det er en skam og en dårlig løsning. Når man gerne vil promovere sig som en grøn ø, så er det synd ikke at tage chancen for at male med en lidt større pensel. Men det er jo spillets regler, og det accepterer vi.

Annonce

Besluttet i august

Beslutningen om at fælde træerne for at gøre plads til den kommende cykelsti, blev taget af kommunalbestyrelsen til et møde den 19. august, da man tog stilling til i alt 15 ekspropriationssager langs ruten.

Ifølge Carl Jørgen Heide var han ikke bevidst om, at man dengang også stemte om at fælde træerne, og derfor bedte han om at få sagen på dagsordenen igen.


Når man gerne vil promovere sig som en grøn ø, så er det synd ikke at tage chancen for at male med en lidt større pensel.

Jan Clausen, Dansk Naturfredningsforening


- Der var ellers mange, der gav udtryk for, at de heller ikke havde forstået, at vi dengang stemte om at fælde træer. Men jeg tror også, at de tænkte, "nu er vi kommet så langt, lad os nu endelig få den her sag afsluttet."

Carl Jørgen Heide stillede til mødet også et andet forslag om, at forvaltningen for fremtiden skal lave individuel sagsbehandling, når det drejer sig om sager af naturmæssig, arkæologisk, geologisk eller historisk art. Også dette forslag blev nedstemt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Det går jo godt

Svendborg For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Fyn

Flaskehals syd om Odense: Transportminister erkender voldsom trængsel på motorvejen

Annonce