Annonce
Erhverv

10 arbejdspladser på vej: Radio Loud skal have nyhedsredaktion i Svendborg

Radio Loud-bestyrelsesformand Martin Larsen har nok at se til - for eksempel skal der ansættes 10 journalister, som skal bemande en ny nyhedsredaktion i Svendborg . Foto: Katrine Becher Damkjær
Radio Loud laver nyhedsredaktion i Svendborg og søger "mindst 10 journalister", som skal sende nyheder hver time.
Annonce

Svendborg: Når Radio Loud sender første gang 1. april 2020, bliver det med nyheder produceret i Svendborg.

Det fortæller Martin Larsen, der er bestyrelsesformand i Kulturradio Danmark, som er selskabet bag den nye radio.

- Vi er der nu, hvor vi har slået job op. Det er journalister, og de skal lave nyheder fra Svendborg og indgå i en nyhedsproduktion en gang i timen fra klokken seks morgen og frem til midnat, siger Martin Larsen.

Han har svært ved at sætte et præcist tal på, men erkender, at opgaven ikke kan løses med et par deltidsansatte og en praktikant.

- Jeg tænker, det er en variabel størrelse, for det kommer an på profiler og arbejdstider. Men vi søger noget, der ligner 10, og det kan godt blive flere. Det bliver i hvert fald ikke færre, siger han.

Men vi søger noget, der ligner 10, og det kan godt blive flere. Det bliver i hvert fald ikke færre.

Martin Larsen, bestyrelsesformand i Radio Loud.

Annonce

Fyn og fornuft

Radio Loud er landsdækkende og sender fra Thy, Kolding, Esbjerg, Holstebro, Ringkøbing og København samt Svendborg. Og det er altså i den sydfynske købstad, nyhedsmotoren skal installeres.

- Det gav god mening, fordi jeg kan se på statistikker, at det er på Fyn, der er mest journalistisk arbejdskraft til rådighed. Der er i hvert fald ikke meget i Jylland, siger Martin Larsen, der vurderer, at en anden nystartet radio, den Aarhus-baserede, Jysk Fynske Medier-ejede Radio 4, har ansat en del journalister med bopæl i det jyske.

Så valget af Fyn er fornuftigt og har ydermere den fordel, at det ikke er nødvendigt at gå på lokalejagt, da Radio Diablo er i ejerkredsen.

Den har hjemme i Vestergade i Svendborg og fylder ikke hele ejendommen ud.

- Ovenpå er der nogle lokaler, som tidligere har været brugt til undervisning, og som har stået tomme i noget tid. Vi synes, det giver mening at samle radioressourcerne her, så i det nye år går vi i gang med at indrette lokalerne til nyhedsredaktion, siger Martin Larsen.

Annonce

En mundfuld

Kulturradio Danmark vandt retten til at sende på den nye DAB-kanal 22. oktober, og ifølge Martin Larsen har der været fuld fart på lige siden.

Med senderetten følger nemlig 70 millioner kroner i offentlig støtte hvert år i fire år, så bestyrelsesformanden er på nyt territorium.

- Det er meget anderledes end en traditionel virksomhed, hvor man starter i det små og udvider stille og roligt. Her skal der leveres fra dag ét, og vi bliver målt og vejet på alt, hvad vi gør. Det er lidt af en mundfuld, siger han, der ud over at være bestyrelsesformand i Radio Loud er direktør i Radio Diablo.

Radio Loud er en ungdomsradio med de 15-32-årige som målgruppe, og ambitionen er at være til stede på digitale platforme som for eksempel Youtube, Facebook og Instagram.

Den vil desuden kunne høres på radioer af DAB-typen samt på hjemmesiden radioloud.dk, oplyser Martin Larsen.

Det er Anne Lykke Davidsen, der er Radio Louds kanaldirektør, og ejerkredsen udgøres ud over Radio Diablo af Radio Viva, Kolding, Radio Victoria, Esbjerg, Din Radio, Aarhus, Radio Globus, Rødding, Radio Max, Ringkøbing, Radio Limfjord, Mors, Classic Rock, København, og Classic Rock, Horsens. Radio Diablo er selskabets største aktionær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce