Annonce
Svendborg

10-12 bilruder smadret med en bushammer: Beboere i Bagergade undrer sig over, hvorfor de ikke hørte noget

John Christensen på vej til mekanikeren med sin bil, som skal have skiftet den ødelagte rude i førersiden. Foto: Andrea Bisgaard
Mandag aften blev 10-12 bilruder i Bagergade smadret med en bushammer. Gadens beboere forstår ikke, hvorfor de ikke hørte hærværket ske.

Svendborg: Beboerne i Bagergade vågnede tirsdag morgen til lidt af et syn.

Hele deres gade flød med glasskår, fordi en ukendt gerningsmand mandag aften ved 22-tiden  smadrede sideruderne på 10-12 biler.

Søren Juul, som har boet i Bagergade i 10 år, var oppe klokken 5.30 tirsdag morgenen for at lufte sin hund Louis.

Annonce

- Da vi kom tilbage fra gåturen, kunne jeg se, at der hang en politistrimmel på flere af bilerne. Der hang også en strimmel på min, og jeg gik derfor hen og kiggede. Først da jeg kom helt tæt på, opdagede jeg, at ruderne i flere af bilerne var blevet knust - inklusive min egen, fortæller han.

Han undrer sig over, at han ikke hørte hærværket ske, for, som han siger, han plejer at sove let.

- Og i går aftes havde vi endda vinduet i soveværelset åbent, så det er mig en gåde, at jeg ikke hørte noget. Sådan noget må jo larme en del, siger han.

Søren Juul var tirsdag morgen ude og lufte sin hund Louis. På hjemvejen opdagede han, at hans bilrude var blevet knust. Foto: Andrea Bisgaard

Han har ikke tænkt sig at ændre adfærd og parkere sin bil et andet sted, når han har fået skiftet sideruden.

- Nej, jeg har boet her i 10 år, og jeg har aldrig oplevet så meget som et bøjet sidespejl eller en ridse i bilen. Det har nok bare være en person, som har været lidt småsur, siger han og griner.

John Christensen, som bor et par huse fra Søren Juul, opdagede hærværket omkring klokken ni tirsdag morgen.

Søren Juul måtte tæt på for at finde ud af, hvorfor der hang en politistrimmel på hans bil. Foto: Andrea Bisgaard

- Jeg har en relativt ny bil, så det er da lidt ærgerligt. Vi bor i en lille urolig gade. Det er dog værst længere oppe ad gaden, siger han og peger op mod krydset ved Tinghusgade.

Han har fået en tid hos mekanikeren og begynder derfor at børste glasskår af førersædet, så han kan komme afsted og få skiftet ruden.

Smadret med en bushammer

Hærværket er også gået ud over sognepræst Bente Holdgaards hvide Skoda.

- Min mand opdagede det her til morgen, da han skulle på arbejde. Hans bil holdt parkeret længere oppe ad gaden, så det er kun min, det er gået ud over, forklarer hun.

Hun mener ikke, at Bagergade er en urolig gade.

- Her er generelt meget stille og roligt. Vi hørte intet i går aftes, men vi sad også i vores stue, som vender væk fra gaden, forklarer hun.

Bente Holdgaard fik også smadret en rude sin bil. Senere på tirsdagen skulle hun til mekanikeren, for at få skiftet ruden. Foto: Andrea Bisgaard

Sidste år fik et af husene på den anden side af gaden dog smadret sine ruder, fortæller hun.

- Der sad jeg på mit kontor og arbejdede, og jeg kunne høre ruderne blive knust. Men da jeg kiggede ud, var gerningsmanden allerede forsvundet, forklarer hun.

Hans Jørgen Rex Christensen er en af dem, der anmeldte hærværket til politiet.

- Jeg havde været ude og besøge en bekendt og kørte hjem ved 23.30-tiden. Da jeg ankom til Bagergade, kunne jeg se, at flere af bilerne havde fået smadret deres rude. Jeg ringede til politiet, og de fortalte mig, at de allerede havde fået flere anmeldelser, fortæller han.

En stribe af biler blev mandag aften udsat for groft hærværk i Bagergade. Gerningsmanden har gået på vejen og smadret sideruderne i førersiden på 10-12 biler, fortæller Fyns Politi. Foto: Andrea Bisgaard

Christian Billesø, som er politikommissær ved Fyns Politi i Svendborg, fortæller, at politiet er i fuld gang med at efterforske hærværket.

- Vi har haft en patrulje rundt tirsdag morgen for at høre beboerne, om de har hørt eller set noget. Vi tror, at gerningstidspunktet har været omkring klokken 22 mandag aften, og at ruderne er blevet smadret med en bushammer. Det kan vi se på den måde, ruderne er smadret på, siger han.

Politiet vil gerne i kontakt med vidner, så har man set eller hørt noget, kan man kontakte politiet på telefon 114.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce