Annonce
Faaborg-Midtfyn

1,9 millioner kroner brugt på ferieaktiviteter: Børn prøver kræfter med parkour

Til parkour-workshop ved Brobyværkhallen viste Magne Steenberg Nielsen (øverst tv.) og Sebastian Hjuler Jespersen børnene, hvordan man træner balance. Foto: Cecilie Tolversen
I kølvandet på corona fik Faaborg-Midtfyn Kommune i juni tildelt 1,9 millioner kroner fra staten til ekstra ferieaktiviteter. En af de aktiviteter, der hurtigt blev stablet på benene, er muligheden for at prøve parkour.
Annonce

Brobyværk: - Kom her over, så samler vi os i en cirkel og varmer lidt op.

De ni børn, der er mødt op til onsdagens parkour-workshop ved Brobyværkhallen, er allerede i fuld gang med at klatre rundt og lave selvopfundne tricks, men før de kaster sig over mere seriøs tekniktræning, skal pulsen op og der skal gang i musklerne.

Trænerne er 24-årige Sebastian Hjuler Jespersen, 22-årige Magne Steenberg Nielsen og 21-årige Oliver Hardmann, der normalt er parkour-instruktører hos Teaterskolen Spektaklet i Ringe.


Det er sjov træning både for kroppen og hjernen, for man skal overkomme sin frygt ret tit.

Sebastian Hjuler Jespersen, Parkour-instruktør


Over de sidste tre uger har de været i Ringe, Gislev og Årslev for at give børn mellem ni og atten år muligheden for gratis at prøve kræfter med parkour.

Dette er en af de mange forskellige ferieaktiviteter, som hurtigt blev sat i værk, da kommunen i kølvandet på corona fik tildelt 1,9 millioner kroner af staten til faglige og sociale aktiviteter over sommeren.

Alle deltagerne i parkour-workshoppen var nybegyndere, men det holdt dem ikke tilbage. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce

En fri sport

- Jeg elsker parkour, udbryder en dreng, da instruktørerne spørger til, om nogle har prøvet det før.

Det viser sig dog, at alle er nybegyndere, men det holder ikke de modige deltagere tilbage. De øver hoppe-teknik, svinger sig i jernstativet og klatrer over forhindringer.

- Det er sjov træning både for kroppen og hjernen, for man skal overkomme sin frygt ret tit, fortæller Sebastian Hjuler Jespersen, der har dyrket parkour i 11 år.

En af fordelene ved sporten er, at man kan gøre det hvor og hvornår, man vil, tilføjer Magne Steenberg Nielsen.

Parkour-workshop

Teaterskolen Spektaklet har over sommeren arrangeret gratis parkour-workshops i ugerne 28 til 31.

Denne uge mødes holdet onsdag og torsdag ved Brobyværkhallen, Pontoppidansvej 9, fra klokken 11 til 14. Her kan børn fra 9 til 18 år komme og udfordre sig selv med parkour-træning.

De håber, at børnene fremover vil kunne huske nogle af teknikkerne og se de muligheder, der er i deres omgivelser. Der er også flere af børnene, der allerede er bidt af sporten, og glæder sig til at kunne vise nogle tricks til deres venner.

- Det er godt at kunne. Næste gang man er her, så kan man lige vise, at man kan parkour, siger 13-årige Kimmi Vølund, da der er frokostpause.

Torsdag er sidste dag med gratis parkour. Trænerne er bag Brobyværkhallen fra klokken 11 til 14.

- Man skal vidst melde sig til, men man kan også godt få lov at være med, hvis man bare kommer forbi, siger Sebastian Hjuler Jespersen.

Der blev trænet hoppe-teknik samt hvordan man undgår at slå sig, hvis man er ved at falde. Foto: Cecilie Tolversen
Ni børn var mødt op for at lære parkour af de erfarne instuktører. Foto: Cecilie Tolversen
Deltagerne var også meget interesserede i at se, hvad instruktørerne selv kunne af tricks. Foto: Cecilie Tolversen
Det var en flok modige deltagere, der kastede sig over parkour-træning. Foto: Cecilie Tolversen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Rabbits vil lægge pres på Næstved

Ærø

Læserbrev: Hvad vil ÆrøPlus?

Annonce