Annonce
Langeland

Øtourné gav opbakning til Shores

Et allerede eksisterende Shores-projekt er havnebad i Bagenkop men drømmene rækker langt videre for den nuværende platform. Arkivfoto
På en tur øen rundt mødte folkene bag det maritime projekt Shores stor opbakning. Det glæder projektleder Thomas Røddik Konradsen, der nu vil gå videre til politikerne

LANGELAND: Det var en glad projektleder, Fyns Amts Avis fangede på telefonen efter det maritime projekt Shores Langeland havde turneret øen rundt i uge 43. Thomas Røddik Konradsen mødte nemlig godt med opbakning fra nysgerrige langelændere.

Formålet med at turnere øen rundt var da også at tage temperaturen på holdningen til det maritime projekt. Og den er god, fornemmer projektlederen.

- Vi var rundt mange steder, og mange kiggede forbi, så det var svært at nå alle. Men vi talte vel med 100 mennesker i løbet af ugen, fortæller Thomas Røddik Konradsen.

Sammen med andre fra Shores søgte projektlederen langelænderens forslag og holdninger til, hvad Shores skal være for en størrelse. Og selvom det var småt med nye forslag, var opbakningen til de idéer, som allerede ligger på bordet, tydelig, mener projektlederen.

Annonce
Thomas Røddik Konradsen har hentet inspiration og ønsker til, hvad Shores skal satse på rundt omkring på Langeland. Nu skal der søges penge. Arkivfoto

Udspringstårn i Bagenkop

På turnén øen rundt fremlagde Shores det, man gerne ser ske i og omkring vandet på Langeland. En af idéerne er femten meter højt.

- I Bagenkop kan vi eksempelvis se et femten meter højt udspringstårn for os. Tårnet skal være en del af en række nye badefaciliteter. Gerne med både omklædning og sauna samme sted, uddyber Thomas Røddik Konradsen.

Projektlederen forestiller sig, at det i Bagenkop bliver til nogle havnebads-lignende faciliteter ved det tidligere færgeleje, som man kender det fra andre kystnære byer. Bagenkop er dog ikke den eneste lokalitet på Shores-kortet.

I Spodsbjerg er idéen, at man vil samle alle byens fiskeriaktiviteter under ét tag. Her skal der være plads til alt fra bådudlejning til tilberedning af fisk. Og sådan har folkene bag Shores et katalog af idéer at gå videre med.

At Shores spørger langelænderne til råds, før man går videre til politikerne for at samle opbakning, er da også et helt bevist valg, understreger projektlederen

- Shores skal være langelænderens projekt, så jeg synes, det var fair at høre dem først, siger Thomas Røddik Konradsen.

Nu skal spørgsmålet om Shores tages op af økonomiudvalget i Langeland Kommune, før folkene bag kan gå ud og søge forskellige fonde om støtte til de mange maritime projekter rundt på Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Offentlige opråb er nødvendige

Det er al ære værd, når offentligt ansatte tager bladet fra munden, som det er sket flere gange de seneste uger, hvor politiassistenter har ytret bekymringer om politiets manglende tilstedeværelse i mindre samfund som Langeland. Her er det blandt andet kommet frem, at nogle af de politiassistenter, der skal have kriminaliteten under kontrol, oplever, at det ikke er muligt med den måde, Fyns Politi tilrettelægger deres arbejdet på. Det er kommet frem, at de rutinemæssige besøg til områder som Langeland langt fra opleves som tilstrækkelige i forhold til at løse de udfordringer, der er. Og det er kommet frem, at politiassistenter godt forstår, hvis befolkningen mister tilliden til politiet. Det kræver mod at stå frem og offentligt gøre opmærksom på udfordringer, der handler om ens egen arbejdsplads. Det er de færreste ledere, der bifalder det. Og det er noget, som risikerer at lægge et stort pres på den modige. Så meget desto mere er der grund til at være taknemmelig, når det sker. For det er tvingende nødvendigt for et velfungerende samfund, at offentligt ansatte tager bladet fra munden, hvis de oplever, at de ikke kan stå inde for det, der sker på deres arbejdsplads - eller for at nuancere debatten om netop deres arbejde. Tænk, hvis flere gjorde det samme. Hvis flere sagsbehandlere i jobcentre turde stå frem og fortælle om deres arbejdsforhold og konsekvenserne af de få ressourcer, som mange jobcentre kæmper med at få til at række. Eller hvis flere pædagoger turde stå frem og fortælle om, hvordan få hænder i vuggestuer og børnehaver påvirker børnenes dagligdag. Det ville give et vigtigt indblik i, hvordan velfærdssamfundet reelt ser ud nogle steder. Og det ville kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling de steder, der trænger til det. Offentligt ansatte har faktisk en udstrakt ytringsfrihed og har som udgangspunkt ret til på egne vegne at deltage i den offentlige debat og fremføre personlige meninger og synspunkter - også om emner, der vedrører deres arbejdsområde. Den offentligt ansattes ytringsfrihed er med andre ord beskyttet, så længe personen ikke udtaler sig på arbejdspladsens vegne. "Hvo intet vover, intet vinder", lyder et gammelt dansk ordsprog. Der er ingen tvivl om, at bare tanken om at stå frem med sit eget syn på ens arbejdsplads eller arbejdsforhold kan give mange hjertebanken og sved på panden. Også selv om man blot beskriver virkeligheden, som man oplever den. Men forhåbentlig kan de modige inspirere til, at der med tiden kommer flere offentlige opråb. Det vil give et nødvendigt indblik i samfundets mange forskellige demokratiske maskinrum, som vi alle er afhængige af og betaler til. Og så vil det kunne være med til at skubbe på en positiv udvikling - alene fordi virkeligheden bliver synlig.

Annonce