Annonce
Langeland

Øtourné gav opbakning til Shores

Et allerede eksisterende Shores-projekt er havnebad i Bagenkop men drømmene rækker langt videre for den nuværende platform. Arkivfoto
På en tur øen rundt mødte folkene bag det maritime projekt Shores stor opbakning. Det glæder projektleder Thomas Røddik Konradsen, der nu vil gå videre til politikerne
Annonce

LANGELAND: Det var en glad projektleder, Fyns Amts Avis fangede på telefonen efter det maritime projekt Shores Langeland havde turneret øen rundt i uge 43. Thomas Røddik Konradsen mødte nemlig godt med opbakning fra nysgerrige langelændere.

Formålet med at turnere øen rundt var da også at tage temperaturen på holdningen til det maritime projekt. Og den er god, fornemmer projektlederen.

- Vi var rundt mange steder, og mange kiggede forbi, så det var svært at nå alle. Men vi talte vel med 100 mennesker i løbet af ugen, fortæller Thomas Røddik Konradsen.

Sammen med andre fra Shores søgte projektlederen langelænderens forslag og holdninger til, hvad Shores skal være for en størrelse. Og selvom det var småt med nye forslag, var opbakningen til de idéer, som allerede ligger på bordet, tydelig, mener projektlederen.

Thomas Røddik Konradsen har hentet inspiration og ønsker til, hvad Shores skal satse på rundt omkring på Langeland. Nu skal der søges penge. Arkivfoto
Annonce

Udspringstårn i Bagenkop

På turnén øen rundt fremlagde Shores det, man gerne ser ske i og omkring vandet på Langeland. En af idéerne er femten meter højt.

- I Bagenkop kan vi eksempelvis se et femten meter højt udspringstårn for os. Tårnet skal være en del af en række nye badefaciliteter. Gerne med både omklædning og sauna samme sted, uddyber Thomas Røddik Konradsen.

Projektlederen forestiller sig, at det i Bagenkop bliver til nogle havnebads-lignende faciliteter ved det tidligere færgeleje, som man kender det fra andre kystnære byer. Bagenkop er dog ikke den eneste lokalitet på Shores-kortet.

I Spodsbjerg er idéen, at man vil samle alle byens fiskeriaktiviteter under ét tag. Her skal der være plads til alt fra bådudlejning til tilberedning af fisk. Og sådan har folkene bag Shores et katalog af idéer at gå videre med.

At Shores spørger langelænderne til råds, før man går videre til politikerne for at samle opbakning, er da også et helt bevist valg, understreger projektlederen

- Shores skal være langelænderens projekt, så jeg synes, det var fair at høre dem først, siger Thomas Røddik Konradsen.

Nu skal spørgsmålet om Shores tages op af økonomiudvalget i Langeland Kommune, før folkene bag kan gå ud og søge forskellige fonde om støtte til de mange maritime projekter rundt på Langeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

150 bekymrede borgere til vindmøllemøde: - Vi er især bange for støjgenerne

Annonce