Annonce
Langeland

Ønske fra leder på Plejehjem: En drøm at blive testet

- Vi har ikke hørt fra hospitalet, men vi er klar, hvis vi skal tage imod nogle, siger leder Monika Larsen fra Danahus Plejecenter. Privatfoto
Monika Larsen er leder på Danahus Plejecenter og fortæller løbende om, hvordan hverdagen på plejecentret er. Stadig ingen syge – hverken blandt beboere eller ansatte. Men det ville være en drøm at kunne teste personalet for covid-19, siger hun.

RUDKØBING: Stilhed før stormen. Sådan kan man bedst beskrive den følelse, der hersker på Danahus Plejecenter i øjeblikket.

Dagligdagen går sin gang med ingen fælles aktiviteter, en tur udenfor en gang i mellem for beboerne og 12 ledige sengepladser, hvis sygehusene begynder at sende patienter tidligt hjem for at gøre plads til covid-19 patienter.

- Vi har ikke hørt fra hospitalet, men vi er klar, hvis vi skal tage imod nogle, siger leder Monika Larsen fra Danahus Plejecenter, der har ryddet en fælles opholdsstue til akutpladserne.

Mundbind og andre værnemidler ligger også i venteposition og bliver først pakket ud, hvis situationen for alvor kræver det.

- Vi bruger ikke vores mundbind nu. Vi gemmer vores værnemidler, så vi har dem, hvis vi får corona inden for dørene, siger hun.

Monika Larsen kunne godt drømme om muligheden for, at personalet kunne blive testet for covid-19, hvis der begynder at opstå sygdom på plejecentret.

- Med den funktion vi har, er det da et ønskescenarie, at vi alle kunne blive testet. Men sådan er det desværre ikke i Danmark endnu, siger plejehjemslederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce