Annonce
Fyn

Politikere ser positivt på tillægsbevilling på 3,5 millioner kroner

I økonomiudvalget er man positivt stemt over for at give ældre-, handicap- og psykiatriudvalget en tillægsbevilling. Foto: Yilmaz Polat
Ældre-, handicap- og psykiatriudvalg mangler 3,5 millioner på grund af en merudgift. Økonomiudvalg ser positivt på tillægsbevilling

Tre borgere, der tidligere hørte ind under børne- og ungeudvalgets økonomi, er fyldt 18 år, og hører nu til i ældre-, handikap- og psykiatriudvalget. Det har man ikke taget højde for, og derfor mangler udvalget 3,5 millioner kroner. De penge vil man søge som en tillægsbevilling i økonomiudvalget. Tre af økonomiudvalgets medlemmer ser positivt på muligheden.

Hans Luunbjerg. Foto: Kim Rune

1. Hans Luunbjerg, næstformand i økonomiudvalget

- Vi har lige forholdt os til budgetopfølgning nummer to, hvor sådan en forespørgsel burde have været med, så det kan jeg ikke svare klart på nu. Men der er jo to muligheder: Enten siger vi ja til bevillingen, eller også overfører vi underskuddet til næste år. Der skal man se på, om det er et realistisk scenarie, at udvalget kan arbejde det ind næste år. Det er de overvejelser, vi skal tage i økonomiudvalget, siger Hans Luunbjerg (K).

Annonce

2. Terje Pedersen (DF)

- Jeg kan ikke se, at vi har andre muligheder end at give den bevilling. Som det ser ud nu, overskrider vi allerede vores serviceramme, og de 3,5 millioner er regnet med i det budget. Ud fra hvad jeg har hørt fra Lone (Kiilerich (DF) red.), er der ikke lagt op til, at udvalget kan arbejde underskuddet ind i næste års budget, siger Terje Pedersen (DF).

Terje Pedersen. Foto: Arkiv
Annonce

3. Jutta Lundqvist Nielsen (EL)

- Jeg ser meget positivt på sådan en bevilling. Jeg kan ikke se, hvordan udvalget skal kunne starte det nye år i underskud. Det skal starte på nul. Det er den måde, vi kan hjælpe udvalget med at holde budgettet næste år. Så det ser jeg meget positivt på. Jeg stemmer helt klart for, siger Jutta Lundqvist Nielsen (EL).

Jutta Lundqvist Nielsen. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce