Annonce
Erhverv

Øjenåbner for Fayard: Vores lærlinge er ekstremt vigtige - og de blev svigtet af skolen under coronakrisen

Den interne fødekæde er essentiel for Fayard, som er Danmarks største reparationsværft, og som har et mål om at have ti procent af sin faste medarbejderstab som lærlinge, men værftet forudser, at der i fremtiden bliver endnu mere kamp om lærlinge - og derfor ser de også gerne erhvervsuddannelserne styrket. Ikke bare i ord, men handling. Her er det fra venstre fællestillidsmand Bjarne Olesen, i midten medejer og udviklingschef Kristian Andersen og Martin Mygind Larsen, som er virksomhedens daglige ansvarlige for lærlingene. Foto. Birgitte Carol Heiberg
Kristian Andersen, Fayard, efterlyser hold i de politiske ambitioner om at få styrke erhvervsuddannelserne og få flere unge til at gå den vej. Han forudser, at der bliver kamp om lærlinge.

Kristian Andersen,  udviklingschef og medejer af Fayard, har fået noget af en øjenåbner på lærlingefronten under coronakrisen.

Da har han fået indsigt i, at lærlingene på værftet røg bag af dansen på skolefronten i en grad, så Fayard helt utraditionelt selv sprang ud som underviser.

- Vi tror jo, at når lærlingene er på skole, så kører det, og så lærer de det, de skal. Men corona-tiden har i den grad gjort os mere observante, fordi vi har oplevet, at lærlingene ikke fik den undervisning, de skulle have. Det er lidt af øjenåbner, siger Kristian Andersen.

Annonce

Han understreger, at lærlinge er ekstremt vigtige for værftet, og han forudser, at det bliver sværere og sværere at få fat i dem.


Corona-tiden har i den grad gjort os mere observante, fordi vi har oplevet, at lærlingene ikke fik den undervisning, de skulle have.

Kristian Andersen, Fayard


- Vi har et mål om, at 10 procent af vores faste arbejdsstyrke er lærlinge - og det vil sige, at vi i runde tal altid har 10 -12 lærlinge - og de er supervigtige for os af flere grunde. En af dem er, at vi gerne vil kunne rekruttere internt - for her i virksomheden kan man gå fra lærling til mester til projektleder - man kan få fra drift til administration og  være her i mange år i flere forskellige funktioner. For os betyder det, at vi har folk, der kender virksomheden - og det er et ekstremt vigtigt konkurrenceparameter for os, siger Kristian Andersen.

God karriere - god løn

Hvis statistikkerne holder stik, kommer Danmark til at mangle cirka 90.000 håndværkere i løbet af nogle år, og derfor håber Kristian Andersen også, at der politisk bliver kigget på forholdene for erhvervsskolerne.

- Der er mange, der politisk har sagt, at nu skal der flere unge mennesker på erhvervsskolerne, men det er bare ikke det, vi oplever, og når vi ser et forløb, som det ,vi har set med vores lærlinge i coronakrisen, står det da også klart, at erhvervsuddannelse skal prioriteres højere. I dag bliver mange af de unge ledt i gymnasiet - og man glemmer at fortælle, at man faktisk kan gøre en ret god karriere og også tjene en ret god løn f.eks. et sted som her, lyder det fra udviklingschefen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce