Annonce
Kultur

Øhavet Festival tager en sommer mere: Nu får endnu flere mulighed for at opleve festen på Eriksens Plads

Øhavet Festival havde debut i sommeren 2021 på Eriksens Plads. Også her er den at finde 22.-23. juli i år. Foto: Rasmus Hage Dalland
Ønsket om at give en god oplevelse til endnu flere er den væsentligste årsag til, at folkene bag Øhavet Festival har besluttet at tage et år mere og sætte lidt flere billetter til salg. Arrangørerne har ikke ambition om at blive en stor festival, men de har en ambition om lokal forankring, fortæller medarrangør Lasse Bøgeskov Andersson.

Marstal: Første år føltes så rigtig og så festlig. Og billetterne blev hurtigt udsolgt. Så folkene bag Øhavet Festival, der havde debut i Marstal i sommer, har besluttet, at festivalen skal have en sommer mere i manegen.

Det fortæller Lasse Bøgeskov Andersson, der er en del af festivalens arrangørgruppe.

- Vi var rigtig glade for de mange mennesker, der kom sidste år, men vi syntes faktisk, at den smukke plads, vi holdt festivalen på, godt kunne rumme flere mennesker, end der var. Og der blev hurtigt udsolgt, da vi satte billetterne til salg, så der var også folk, der desværre ikke fik gavn af festivalen og den gode fest, det blev. Så vi kunne godt tænke os at give den her oplevelse til flere. Det er egentlig kernen i det. Det handler ikke som sådan om et ønske om at blive en stor festival. Det er bare et beskedent skridt til at blive lidt større og komme flere mennesker til gavn, siger han.

Annonce

Festivalen kommer på sin anden sommer til at ligge fra fredag 22. til lørdag 23. juli, og der bliver i år omkring 750 billetter til salg mod sidste års 500. Billetterne har man kunnet købe siden mandag 10. januar til en early bird-pris på 425 kroner. Dem er der et begrænset antal af, og når de er solgt, koster resten af billetterne 575 kroner.

Men man kan også få lov at indsnuse festivalstemningen på Eriksens Plads i Marstal helt uden at have billet. For ud over musikken, som kræver en billet, kan man opleve Samtaler på Samka med forskellige gæster, som endnu ikke er offentliggjort, børneshowet Åh Abe med Mek Pek og havfrueshow ganske gratis.

- Vi håber, at mange lokale og turister, der lige er på øen på det her tidspunkt, har lyst til at komme og være med på den måde, siger Lasse Bøgeskov Andersson.

Lokal forankring er vigtig

Musikprogrammet, som altså bliver for de betalende gæster, kommer til at bestå i 10-12 navne, og profilen er helt klar.

- Vi er jo på et maritimt knudepunkt og sted, så vi lægger os op af den gamle tankegang om at tage impulser ude fra verden ind. Vi vil gerne afspejle nysgerrighed og åbenhed over for, hvad der foregår omkring os, og så kunne vi godt tænke os at præsentere navne på et højt kunstnerisk niveau, der vil noget særligt. Det er ikke avantgarde, men det er i den kunstnerisk ambitiøse ende mere end den folkelige afdeling, men med den tilføjelse, at de to også gerne må smelte sammen og mødes på festivalen, siger Lasse Bøgeskov Andersson.

Erika De Cassier, Collider, Bremer/McCoy, Astrid Sonne og Ipek Yolu er de første fem navne på plakaten. De næste bliver offentliggjort hen ad foråret. Og også de skal gerne være med til at sælge billetter. Selvom udsolgt ikke er succeskriteriet - eller kriteriet for, om der også bliver en tredje festival i 2023.

- Mindre end udsolgt kan også gøre det til en succes. Og vi håber da på, at det kan blive en tilbagevendende begivenhed. Men lige nu handler det for os mere om, om musikprogrammet er rigtigt, og menneskerne, der er med, synes, de har haft en god oplevelse. Det er klart, at når vi sætter 750 billetter til salg, vil vi gerne have, der kommer 750 mennesker, men det er vigtigere, at folk hygger sig, og at tingene lykkes, siger arrangøren.

Folkene bag festivalen

Lasse Bøgeskov Andersson er gift med Julie Skaar, der har Motorfabrikken Marstal.

Festivalen har organiseret sig under Motorfabrikken Marstal, og arrangørgruppen bag består af en venneflok, hvoraf nogle bor på Ærø og andre bor i København og Nykøbing Sjælland.

Det sidste skal en stribe lokale samarbejdspartnere hjælpe med. Folkene bag festivalen vægter den lokale forankring højt, så derfor er Marstal Camping, Femmasteren Hotel og Hostel, Ærø Bryggeri og en stribe lokale madleverandører allerede på listen over samarbejdspartnere.

- Og så bruger vi lokale VVS'ere og elektrikere og Stark, når pladsen skal laves. Og hvad madleverandører angår, forsøger vi at tilbyde alle på øen muligheden for at være med på festivalen. Det kan godt være, der er nogle enkelte, vi ikke har fået spurgt endnu, men det er vores ambition. Alt det, vi har brug for, vil vi gerne have er lokalt. Det er vigtigt for os, at det her ikke føles som noget, der kommer udefra, siger Lasse Bøgeskov Andersson, der også håber på lige så god opbakning fra øen i form af frivillige som sidste år.

- Der havde vi omkring 60 frivillige, og det vil vi gerne op på igen, og hvis vi bliver lidt flere til festivalen, kunne det også være fint med flere, men jeg tror, vi kan klare os med 60-70. Jeg håber bare, der kommer mange lokale blandt de frivillige, for hvis man ikke lige er til musikken, er det også en måde at støtte på, hvis man synes, det er et godt projekt, der giver noget til Marstal og øen, siger han.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Landsretten knuste forældres håb om at få dødssyg søn hjem i hans sidste tid: Må kun besøge ham tre gange om ugen

Danmark

Lørdagens coronatal: 36.000 er testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Erfaringer fra Svendborg Sygehus skal nu udbredes: - Et demensvenligt sygehus er et patientvenligt sygehus

Ærø For abonnenter

Borgmester i debut, knipsende konservativ og coronasyg politiker: Den nye kommunalbestyrelses første møde forløb i fuld fart

Langeland

Debat: Medarbejder- og borgerinddragelsedagsordenen

Svendborg

Lørdagens coronatal: Rekordhøje smittetal på Sydfyn

Jens Jensen har stemt på 'Tulle' én gang: - Det var, fordi han havde hjulpet mig med at tage vasketøjet ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Anti-vaccine-skilte ulovlige: Nu sendes kommunale vejfolk på sagen

Danmark

Alene i julen? Sådan passer du på humøret juleaften

Navne For abonnenter

Mig og Fyn: Hjernen falder til ro, når man sidder under det mærkværdigt snoede pæretræ

Svendborg For abonnenter

Giftstoffer ved at blive fjernet: Hundstrup Borgerforening spiller Filippahuset på banen som vuggestue

Den afgående formand: DF's nekrolog bliver gjort til skamme

Faaborg-Midtfyn

Christina sad på ambassaden i Beijing og savnede Svanninge: Corona fik familien til flytte hjem til bakkerne

Søsiden For abonnenter

Mølle-Maries lystjagt har sat sejl gennem tre århundreder

Langeland

Klumme: Rudkøbing er sluppet nådigt

Annonce