Annonce
Langeland

Ærgrelse over aftenlukning: Også rolige brugere af bibliotek på Langeland ramt

Det er unges ballade på stedet der nu tvinger biblioteket til at holde lukket efter kl. 18 Foto: Anna Stærbo.
Håndarbejdsgruppe bortvist - må rykke til privat hjem
Annonce

LANGELAND: Det vækker ærgrelse og kritik hos nogle brugere af Langeland Biblioteks aftenåbning, at biblioteket nu lukker om aftenen som følge af uro og hærværk i det tidsrum, hvor der ikke er personale til stede.

Siden 2012 har brugere selv kunnet lukke sig ind og bruge bibliotekets tilbud. Nogle af dem er en håndarbejdsgruppe, som Lene Sarup, Rudkøbing, har taget initiativ til.

- Vi er 15, som mødes hver tirsdag aften og nyder at have en samling af håndbøger, vi lige kan række ud efter, hvis vi har brug for det. Det er ikke rimeligt, at vi og andre brugere nu også bliver bortvist, fordi der er en gruppe, som ikke kan opføre sig ordentligt, siger Lene Sarup, der er journalist ved Jysk Fynske Medier, men i denne sammenhæng udtaler sig som privatperson.

Nu rykker gruppen hjem til hendes private bolig, når de mødes.

- Men det går jo stærkt ud over biblioteket. Mit mål med denne gruppe har også været, at det skaber liv på stedet og blandt andet gavner udlånet, tilføjer Lene Sarup.

Hun understreger, at det ikke er personalet, som skal løse problemet.

- De har nok at lave. Men i stedet for denne forhastede beslutning om at lukke om aftenen kunne man spørge brugerne, om de havde forslag til at løse problemet. Jeg synes for eksempel, at man kunne sætte vagtfolk på. Man kunne ansætte fire vagtfolk og så have to hver aften. Når man kan lave forbudszoner i dette land, må det vel også kunne lade sig gøre her. Hvis der er unge, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt, kunne man give dem forbud mod at opholde sig ved biblioteket og p-pladsen ved siden af. Jeg vil tro, at det var en ordning, man ikke behøvede at have ret længe, så ville problemerne gå i sig selv igen, nævner Lene Sarup.

Hun og de andre i gruppen har ikke selv følt sig utrygge.

- Men vi har af og til påtalt det, hvis nogle børn og unge har larmet, siger Lene Sarup.

Håndarbejdsgruppen er glad for at være på biblioteket og have håndbøger lige ved siden af sig. Nu må gruppen mødes privat den næste tid. Foto: Anna Stærbo
Borgere ærger sig over, at unges ballade nu lukker biblioteket om aftnen. Foto: Anna Stærbo
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce