Annonce
Ærø

Ærøxpressen: - Vi er stoppet med at tjekke billetter på rejser væk fra Ærø

Ærøxpressen er stoppet med at kontrollere billetter på rejser væk fra Ærø, fortæller kontorleder Carl Jørgen Heide. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Et snævert flertal i kommunalbestyrelsen besluttede i sidste uge, at det skal være slut med at tjekke færgebilletter på rejser væk fra Ærø. Allerede nu er Ærøxpressen stoppet med at kontrollere billetter.
Annonce

Marstal: Der er ikke længere nogen grund til at rode rundt i tegnebogen efter gamle færgebilletter, når du skal med Ærøxpressen til Rudkøbing.

Færgeselskabet er nemlig stoppet med at kontrollere billetter, når færgen sejler fra Marstal til Rudkøbing.

Siden færgen kom i drift 18. december, har der været regler om, at man skulle vise sin returbillet til kontrolløren, når man rejste væk fra Ærø. Men den regel blev sløjfet af et snævert flertal i kommunalbestyrelsen i sidste uge.

- Ærøxpressen kontrollerer ikke længere billetter på rejser væk fra Ærø. Til gengæld tæller vi meget nøjagtigt, hvem der går eller kører om bord på færgen. Om det er en voksen, et barn, en bil, en varevogn eller noget helt andet, forklarer Carl Jørgen Heide, der er kontorleder hos Ærøxpressen.

For at få del i de statslige midler til nedsættelse af færgetakster, er der nogle meget strikse regler for, hvordan man indrapporterer til staten. Rederierne skal blandt andet kunne redegøre for, hvilken billettype der afregnes for på rejser både til og fra Ærø.

Torsdag den 23. januar holder Ærøxpressen og Ærøfærgerne møde om billetteringen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce