Annonce
Langeland

Ærøxpressen møder Rudkøbing: - Når færgen ankommer, falder ting ned fra skabene

Hele Løves Pakhus ryster, når Ærøxpressen drøner ind i kajkanten, fortæller Torben Hansen. Foto: Finn Eriksen
To rudkøbingensere med bopæl ved Kongekajen er enige om, at der skal sættes en stopper for Ærøxpressens kollisioner med kajkanten. Til gengæld er de ikke helt på linje på spørgsmålet om, hvorvidt det er en hastesag.

Rudkøbing: Ifølge den ene Torben kan det kun gå for langsomt, mens den anden Torben nærmest har vænnet sig til det.

Det er den korte udlægning af de reaktioner, vi fik, da vi var på besøg på havnen i Rudkøbing fredag over middag for at spørge til, hvorvidt det haster med at få sat en stopper for, at Ærøxpressen ofte brager ind i kajkanten.

Torben Hansen bor på første sal i Løves Pakhus, og ud over at være formand for ejendommens bestyrelse sidder han i repræsentantskabet i boligforeningen, der ejer ejendommen. Og så ligger hans lejlighed få meter fra den hårdt prøvede kajkant.

- Den bliver ramt, næsten hver gang det blæser, og det er træls, at man skal ødelægge noget, der ser så godt ud, siger han og fortæller, at kollisionerne ikke går ubemærket hen i det tidligere pakhus.

- Hele huset ryster hver gang, og det er flere gange sket, at noget er faldet ned fra skabene hos dem, der bor på tredje sal, siger Torben Hansen.

Han har derfor ikke noget ønske om, at der går endeløse diskussioner i sagen.

- Der skal gå stærkt. Og hvis det så koster 3,5 millioner kroner, så må det være sådan, siger han.

Annonce
Torben Svejstrup er enig i, at der skal sættes en stopper for Ærøxpressens sammenstød med Kongekajkanten. Men det sker så ofte, at han faktisk har vænnet sig til rystelserne, fortæller han. Foto: Finn Eriksen

Har vænnet sig til det

I naboejendommen, Punkthuset, mærker Torben Svejstrup også til kollisionerne.

- Der kommer sådan en lille rystelse, og så tænker man, at nu ramte færgen igen, siger han.

Sammenstødene ødelægger dog ikke glæden over at bo i en lejlighed med havudsigt fra de fleste vinduer.

- Jeg har nærmest vænnet mig til det, og jeg ved jo, at huset her ikke tager skade. Men selvfølgelig skal der gøres noget, for bolværket kan ikke holde til det, siger Torben Svejstrup.

Når det kommer til bud på, hvad der kan gøres, så har en såkaldt duc d'alber-løsning været nævnt.

Kort fortalt drejer det sig om to pæle, som rammes i havbunden og beklædes med en stærk gummibelægning som for eksempel dæk.

Løsningen udmærker sig ved kun at koste en halv million kroner, mens pælene til gengæld vil rage omkring en halv meter op over kajkanten og næppe vil vinde priser i kategorien havneforskønnelse.

Det tager Torben Svejstrup dog oppefra og ned.

- Hvis det kan løse problemet, er det helt fint med mig. Øjet vænner sig til det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce