Annonce
Søsiden

Ærøsund fem år: - Vi hører kun om stor begejstring

Under meget stor publikums-deltagelse blev m/f Ærøsund søndag den 5. oktober 2014 sænket i Ringgårdsbassinet godt 500 meter fra kysten ved Ballen. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Jeg kan roligt fastslå, at Ærøsund har været en bragende succes både, hvad angår antal af besøgende dykkere og med interessen i øvrigt, siger Torbjørn Tarp, sekretariatschef i Naturturisme.
Annonce

SVENDBORG: Torbjørn Tarp er sekretariatschef for Naturturisme med kontor i Svendborg. Naturturisme drives af kommunerne Langeland, Faaborg-Midtfyn, Ærø og Svendborg. Med en projektsum på 2,4 mio kr stod Naturturisme i 2014 i spidsen for etableringen af Ærøsund som kunstigt rev:

- Vi kikker tilbage på de fem år med stor tilfredshed. Vi hører kun om stor begejstring. Jeg kan roligt fastslå, at Ærøsund har været en bragende succes både, hvad angår antal af besøgende dykkere og med interessen i øvrigt.

- Set herfra har vi et godt samarbejde med De Sunkne Både Konsortium, som er de fire dykkerklubber i området. De hjælper os med drift og service af bøjer. Ellers passer Ærøsund i princippet sig selv. Vores rolle i projektet er stort set udspillet bortset fra en årlig sikkerhedskontrol.

- Da vi skulle sænke Ærøsund, var det et krav fra Kystdirektoratet, at vi hvert år skulle indsende en rapport, som redegør for, om vraget er forsvarligt at anvende til uddannelsesformål. Det krav opfylder vi i praktisk samarbejde med De Sunkne Både Konsortium, forklarer Torbjørn Tarp.

Torbjørn Tarp, sekretariatschef for det fælleskommunale Naturturisme: i Svendborg - Vi kikker tilbage på de fem år med Ærøsund med stor tilfredshed. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce