Annonce
Søsiden

Ærøsund fem år: - Sjovt at kunne svømme igennem cafeteriet og ud af brovingen

- For os, der har sejlet med Ærøsund, er det sjovt at kunne svømme gennem cafeteriet og ud gennem brovingen, siger formand for Dråben, Søren Olsen . Foto: Søren Olsen / Naturturisme i/s
Formanden for dykkerklubben Dråben i Svendborg, Søren Olsen, giver færgevraget 11 ud af 10 point.
Annonce

BALLEN: Søren Olsen er formand for den sydfynske dykkerklub Dråben. I en Søsiden-snak i Ballen havn tøver han ikke med at give Divespot Ærøsund - som han siger - 11 ud af 10 point:

- Det har været super at være med til projektet - lige fra Naturturisme kontaktede mig første gang. Jeg var ikke i tvivl om, at det ville blive en succes, hvis Ærøsund kom til at ligge rigtigt. Så min bedømmelse er 11 ud af 10!

- Den første sommer skete der ikke ret meget, men lige pludselig eksploderede livet dernede. Muslinger og søpumper overalt. Nu er der stabil begroning hele året rundt. Vi ser også masser af fisk dernede.

- Ærøsund noget helt andet end andre vrag, fordi den er lagt derud og fordi vi har kunne følge udviklingen. Og så er der jo en masse historie i den. For os, der har sejlet med Ærøsund er det sjovt at kunne svømme gennem cafeteriet og ud gennem brovingen.

- I Draaben bruger vi Ærøsund til uddannelse. Alle vores kursister kommer derud. Det er den god til, fordi vi ikke skal lede efter vraget. Bøjerne sidder fast på det, og dykkerne kommer direkte ned og kan starte på seks meter på skorstenen.

- Nogle er nede i en halv time, andre i en time eller halvanden. Det er lidt efter, hvor stor flasker man har - og hvad man skal ned efter.

- Selv har jeg taget mange billeder. Det er fint, hvis der er god sigt. Der er masser af lys dernede. Der kan være mørkt, hvis man svømmer ind i vraget - fx under vogndækket, siger Søren Olsen.

Dråbens formand oplever et godt samarbejde mellem de lokale dykkerklubber og Naturturisme. Søren Olsen fortæller, at klubberne også guider dykkende gæster:

- Mange henvender sig. Så giver vi råd om dykningen derude og vejleder om det lokale, fx om overnatning.

Ærøsund er tæt belagt med muslinger, søpumper og begroning. Foto: Søren Olsen / Naturturisme i/s
Dykning inde i selve vraget kræver medbragt lys. Foto: Søren Olsen / Naturturisme i/s
- Den første sommer skete der ikke ret meget, men pludselig eksploderede livet dernede, siger Dråbens formand, Søren Olsen. Foto: Søren Olsen / Naturturisme i/s
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Sprogdoktoren: Hvad er en bø?

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce