Annonce
Søsiden

Ærøsund fem år: - Nu er interessen stilnet lidt af

Dykning, m/f Ærøsund. formand Martin Høeg Larsen, Delfinen og Søren Olsen, Draaben. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Formanden for dykkerklubben Delfinen i Svendborg, Martin Høeg Larsen, kunne godt tænke sig færgevraget afvasket, så naturens proces kunne begynde forfra
Annonce

BALLEN: Martin Høeg Larsen er formand for den sydfynske dykkerklub Delfinen. Klubben bruger primært Ærøsund til træning:

- Vi ser Ærøsund som et egnet sted for begyndere og et godt sted at øve. Ærøsund er et sikkert sted - nem og overskuelig at dykke i. Den er også fin til en aftentur eller når vi har gæster fra andre klubber. Men man kan ikke finde ting dernede. Det hele blev taget væk, før den blev sænket.

- Vi har fulgt Ærøsund tæt - især de første år. Nu er interessen stilnet lidt af, men det er tankevækkende at observere udviklingen dernede. Vraget er dækket af liv, og der er især mange muslinger. Alting blomstrer, og der bor masser af krabber i sandet rundt om den.

- Det, der gør Ærøsund interessant for os i forhold til andre vrag, vi dykker i, er bl. a., at den er stor, fordi den er intakt, siger Martin Høeg Larsen.

Delfinens formand oplever en god relation til den foreningsejede havn og de øvrige brugere af havnen.

Martin Høeg Larsen kan fortælle, at det også sker, at dykkerne rækker en hjælpende hånd til sejlere, der har tabt fx et spilhåndtag i havnen eller har fået noget i bådens propel.

I samarbejde med de øvrige klubber i den lokale paraply, De Sunkne Bådes Konsortium, står Delfinen for at holde øje med Naturturismes bøjer ved Ærøsund. Hvis de driver væk fra positionen over vraget, sætter de lokale dykkere dem på plads igen.

I Søsiden-snakken på Ballen havn får Martin Høeg Larsen også luftet et lille ønske:

- Det kunne være rigtig fedt, hvis man kunne gøre færgen ren og frisk, så vi igen kunne følge udviklingen helt fra start. Men det får vi nok ikke lov til.

Vraget markeres af de to gule bøjer fastgjort til Ærøsund. Det øverste af færgen - skorstenen - er seks meter under havoverfladen. Lodret og vandret kan dykkerne svømme gennem hullerne markeret med røde rammer. Illustration: Naturturisme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce