Annonce
Søsiden

Ærøsund fem år: - En turistattraktion, der er god for dyrelivet

Ballens havns entre til Dive Spot m/f Ærøsund er denne specielle dykkerbro møbleret med et kabeltromle-bord . Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Jan Laurenborg Olsen fra Diving 2000 forhandler udstyr, uddanner dykkere og sælger tur-pakker til Ærøsund.
Annonce

ODENSE: Jan Laurenborg Olsen er indehaver af Diving 2000. Forretningen i Odense forhandler udstyr, uddanner dykkere og sælger tur-pakker til Ærøsund:

- Det er ikke en losseplads, men et kunstigt rev og der er skabt noget godt for dyrelivet. Den diversitet, der er kommet er helt fantastisk. Man har stenfisket så meget andre steder, at dyrene ikke har noget sted at gemme sig.

- For os har det derfor været eneståede, at Ærøsund er kommet. Simpelthen godt for naturen og for dykkerindustrien. Vi har skabt en turistattraktion i vores lille branche, og der kommer folk fra Norge, Sverige, Tyskland og Holland. Vi sælger udstyr, underviser, arrangerer ture, sejler folk derud og giver dem guidning.

- Vi har har aftaler med et dykkercenter i Tyskland, og vi samarbejder med hoteller og campingpladser hele i området. Årligt har vi vel 150-200 dykkere på Ærøsund.

- Det specielle ved Ærøsund er, at alle de farlige ting er fjernet. På ordinære vrag er der alting, som kan falde ned over dykkeren. På Ærøsund er det muligt at lave indtrængning under sikre forhold, og så er det på en dybde, hvor stort set alle kan være med. Man skal ikke være avanceret dykker for at gøre det, siger Jan Laurenborg Olsen.

Femårsdagen i dag vil blive markeret med et dyk på Ærøsund og optagelse af film, der vil blive spredt rundt på diverse medier.

Jan Laurenborg Olsen fra dykkerforretningen Diving 2000 i Odense sælger bl. a. pakketure til dykning på Ærøsund. Foto: Ugeavisen Odense
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Efterlysning: Hvad systuen gemte

Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce