Annonce
Ærø

Ærøske Johansson venter på stemmetal: - Nu sidder vi bare og bider negle

Anders Johansson venter spændt på at få at vide, om han kan fortsætte i Folketinget. Arkivfoto: Trondur Dalsgaard
Anders Johansson har brugt ventetiden på de personlige stemmetal fra København på at pille valgplakater ned.

København: Det er en spændt ærøsk politiker, Fyns Amts Avis fanger først på eftermiddagen dagen efter et valg, hvor Det Konservative Folkeparti fik et flot valg, og hvor partiet erobrede et mandat i hans nye kreds, Københavns Storkreds.

- Min personlige kampagne har kørt godt, og det er gået godt for partiet. Og vi ved, at vi har fået et mandat i København. Det ved vi med sikkerhed, vi ved bare ikke, hvem der får det. Det ved vi først i løbet af dagen, når de personlige stemmer er talt op, siger han uden at have et bud på, hvornår resultaterne for de ofte store københavnske valgsteder tikker ind.

Anders Johansson roser sine modkandidater og har derfor svært ved at sige, hvor store hans chancer er for at få en plads i Folketinget.

- Jeg har svært ved på forhånd at forudsige, hvem der kommer forrest. Jeg har en fornemmelse af, at jeg ligger pænt til, men jeg synes også, de andre har gjort det godt, så det tør jeg ikke spå om. Men jeg håber, krydser fingre og er spændt, siger han og tilføjer, at det ville være spændende at være med til at tegne partiet i en ny - og større - rolle som oppositionsparti.

Anders Johansson har til formiddag torsdag brugt ventetiden på at pille valgplakater ned - han kunne lige så godt bruge tiden på noget fornuftigt, som han siger. Men nu sidder han på Christiansborg sammen med nogle partifæller, som også venter spændt.

- Nu nærmer det sig, så nu sidder vi bare og bider negle.

Anders Johanssons orlov fra kommunalbestyrelsen udløb den 1. juni. Men han vil vente med at tage stilling til sin fremtidige rolle i ærøsk politik, til han kender resultatet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Man mister noget uerstatteligt og unikt på søfartsmuseet, hvis man fusionerer

Læserbrev: Jeg er ikke fra Marstal, har ikke familie på øen, har aldrig boet der. Men jeg har i en årrække arbejdet sammen med Marstal Søfartsmuseum inkl. coasteren Samka. Jeg er bedrøvet på alles vegne i den i Fyns Amts Avis omtalte tvist, men angår spørgsmålet kompetencer og åbenhed på Marstal Søfartsmuseum, så har jeg oplevet det stik modsatte af, hvad jeg har læst i avisen fredag 27. september. Jeg ville ikke tro det, hvis søfartshistorien i Marstal blev formidlet i et sprog tilpasset tidens normer og formidlingstrends. Når jeg besøger museet eller engagerer dets ansatte i mine projekter, er det afgørende, at de, der formidler historien ikke blot har læst den, de har levet den. De er originaler i ordets fineste betydning. Moderniserer man museet, eller fusionerer man det med eksempelvis Ærø Museum, så mister man noget uerstatteligt og unikt, og jeg, sammen med mange andre, kan lige såvel tage til Holbæk, Helsingør eller Hobro. Jeg kender alt til forskningsmiljøer, hvor den viden der genereres, bliver inden for murerne. På Marstal Søfartsmuseum er det omvendt. Søfartshistorien eksisterer mellemfolkeligt - på museet og i byen. Vil man tættere på, kan man engagere sig som frivillig - dem er der mange af hos Marstal Søfartsmuseum - folk arbejder for at bevare en fælles arv og betragter hinanden i øjenhøjde, ph.d., skolelærer, tømrer eller maskinmester. Indfødt eller tilflytter er underordnet - det væsentlige er søfartshistorien som fællesnævner. Hvad angår kompetencer i øvrigt, så har jeg oplevet museets ansatte og frivillige gøre studerende fra 16 nationer nysgerrige på søfartshistorie, respekt. Gennem de seneste seks år har jeg besøgt Marstal Søfartsmuseum med studerende mange gange. Sidste år havde vi 36 internationale arkitektstuderende på ekspedition i Det Sydfynske Øhav. Heraf er der flere, der på eget initiativ har videreudviklet deres relation til museet og tilført Ærø en række udviklingsidéer. At de gider det, baserer sig på den fantastiske imødekommenhed vi har oplevet på museet - uanset om vi var kvinder eller mænd, fra Holland, Hong Kong eller København.

Annonce