Annonce
Ærø

Ærøske farvel til olieaktier: Ærø Kommune skiller sig af med 'sorte aktier'

Onsdag aften besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen, at skille sig af med kommunens "sorte aktier". Arkivfoto
Kommunalbestyrelsen vedtog onsdag aften, at man fremover ikke længere vil have penge stående i olieaktier.

Ærø: Onsdag aften skulle kommunalbestyrelsen tage endelig stilling til, om Ærø Kommune i én glidende bevægelse - fordelt over to dagsordenpunkter - skulle indskrive i investeringsstrategien, at man ikke vil have aktier i selskaber, der producerer fossile brændstoffer, og samtidig skille sig af med dem, man allerede har i den kommunale aktieportefølje.

I sidste uge blev et flertal i Økonomi- og erhvervsudvalget enige om, at man skulle beholde de såkaldte "sorte aktier", man havde, og DF's Flemming Boye, der var at tælle i det flertal, lagde på kommunalbestyrelsesmødet ikke skjul på, hvad han mente om en grønvask af investeringsprofilen:

- Det er symbolpolitik, og det grænser til hykleri. Hvad bliver så det næste, man ikke vil have aktier i? Hvad med bilindustrien?

Carl Jørgen Heide (Ærø Plus) gav Flemming Boye ret et stykke henad vejen, men var tydeligvis af en anden overbevisning:

- Det ER da symbolpolitik. Det er der meget, der er i politik. Vi skal se på, hvordan vi ser samfundet om 20-30 år. Vi sætter retningen mod et samfund, hvor der ikke er brug for fossile brændstoffer.

Og med 10 stemmer for, tre imod og to, der undlod at stemme blev først investeringsstrategien vedtaget ændret, og umiddelbart i forlængelse heraf valgte et flertal også at omgøre Økonomi- og erhvervsudvalgets beslutning og bede Sydbank, der varetager Ærø Kommunes investeringer, om at udarbejde en ny, grønnere aktieportefølje uden "sorte aktier".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Annonce