Annonce
Ærø

Ærøske farvel til olieaktier: Ærø Kommune skiller sig af med 'sorte aktier'

Onsdag aften besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen, at skille sig af med kommunens "sorte aktier". Arkivfoto
Kommunalbestyrelsen vedtog onsdag aften, at man fremover ikke længere vil have penge stående i olieaktier.
Annonce

Ærø: Onsdag aften skulle kommunalbestyrelsen tage endelig stilling til, om Ærø Kommune i én glidende bevægelse - fordelt over to dagsordenpunkter - skulle indskrive i investeringsstrategien, at man ikke vil have aktier i selskaber, der producerer fossile brændstoffer, og samtidig skille sig af med dem, man allerede har i den kommunale aktieportefølje.

I sidste uge blev et flertal i Økonomi- og erhvervsudvalget enige om, at man skulle beholde de såkaldte "sorte aktier", man havde, og DF's Flemming Boye, der var at tælle i det flertal, lagde på kommunalbestyrelsesmødet ikke skjul på, hvad han mente om en grønvask af investeringsprofilen:

- Det er symbolpolitik, og det grænser til hykleri. Hvad bliver så det næste, man ikke vil have aktier i? Hvad med bilindustrien?

Carl Jørgen Heide (Ærø Plus) gav Flemming Boye ret et stykke henad vejen, men var tydeligvis af en anden overbevisning:

- Det ER da symbolpolitik. Det er der meget, der er i politik. Vi skal se på, hvordan vi ser samfundet om 20-30 år. Vi sætter retningen mod et samfund, hvor der ikke er brug for fossile brændstoffer.

Og med 10 stemmer for, tre imod og to, der undlod at stemme blev først investeringsstrategien vedtaget ændret, og umiddelbart i forlængelse heraf valgte et flertal også at omgøre Økonomi- og erhvervsudvalgets beslutning og bede Sydbank, der varetager Ærø Kommunes investeringer, om at udarbejde en ny, grønnere aktieportefølje uden "sorte aktier".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce