Annonce
Ærø

Ærøsk tradition på standby: Kommunalbestyrelse opfordrer til påske uden strandfester

Onsdagens møde i kommunalbestyrelsen kunne følges via Youtube, og da der var flest seere på, nåede tælleren op omkring de 175.
Ærø Kommune vil nu komme med en kraftig opfordring til, at alle sætter de traditionsrige fester påskelørdag på standby i år. Det blev vedtaget på onsdagens - noget usædvanlige - kommunalbestyrelsesmøde.
Annonce

Ærø: Coronasmitten tvang onsdag aften de ærøske kommunalbestyrelsesmedlemmer til at tage en noget usædvanlig mødeform i brug.

I byrådssalen befandt sig kun borgmester Ole Wej Petersen (S), Jens Weiss (Ærø i Centrum) og kommunaldirektør Allan Krogh Filtenborg, mens de resterende folkevalgte deltog via skypeforbindelse.

Og selvom tiden på mange måder snegler sig af sted i disse dage, kan den engang imellem sætte i en spurt.

Det var lidt det, flere af medlemmer mente var sket med et forslag fra Det Konservative Folkepartis Søren Degn Laxy, der onsdag aften skulle behandles på det usædvanlige møde.

Forslaget gik i sin enkelthed ud på, at man fra kommunal side på alle tænkelige platforme på det kraftigste tilråder alle - ærøboer såvel som besøgende - lige netop i år at afvige fra traditionen om påskelørdag at mødes i hobetal på øens strande.

- Jeg ved, det er uhørt at røre ved påskelørdagen, men jeg synes, det er vigtigt, at vi som kommune går ud med en samlet opfordring om ikke at samles på strandene og havneområderne i tusindtal, forklarede Søren Degn Laxy.

Carl Jørgen Heide (Ærø Plus) var ikke umiddelbart begejstret for idéen:

- Jeg mener ikke, tiden er inde til at enkelte kommuner indfører egne retningslinjer. Den slags har man set i Norge, og det er endt i ragnarok.

Venstres Lennart Mogensen pointerede, at tiden måske var løbet lidt fra forslaget, siden det blev sat på dagsordenen.

- Jeg har sympati for forslaget, men siden det blev stillet, er det faktisk blevet til lov, og man udsteder jo nu bøder til forsamlinger af mere end 10 personer. Så det er simpelthen bare lov, man skal følge.

Inden forslaget kom til afstemning, fik Søren Degn Laxy lov til at skære sin idé ud i pap:

- Jeg er ikke ude på at lave særregler for Ærø. Jeg vil bare gerne have, at vi opfordrer til, at man tænker sig om. Se det som en forlængelse af de gældende love og regler.

Og med den sætning var idéen solgt til resten af bestyrelsen, der enstemmigt vedtog den kommunale påskeformaning.

Ærø Plus' Carl Jørgen Heide deltog som 13 andre kommunalbestyrelsesmedlemmer via Skypeforbindelse fra privaten. Privatfoto
Mads Boeberg Hansen (K) fulgte med fra sin egen private rådhussal i familiens køkken. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Boblerier: Skadedyr str. XXXXXL

Annonce