Annonce
Ærø

Ærøsk laridskonfekt er finalist i stor fødevarepris

Klassikeren med lakridslakrids og hvid lakrids i midten er en af tra varianter, som er indsendt til Sol over Gudhjems produktpris. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Sol og Gudhjems produktpris har blandt andre Hattensens Konfektfabrik i finalen i kategorien konfekture.
Annonce

Ærø/Gudhjem: Hattesens Konfektfabrik er en af finalisterne i madkonkurrencen Sol over Gudhjems produktpris, som uddeles den 20. juni.

Ud af 106 indsendte produkter i fire kategorier er Hattesens lakridskonfekt blevet udvalgt blandt den ene af tre finalister i kategorien konfekture. De to andre er sukkerfri bolcher fra Bolcheværk og luksuskaffechokoladen Barista Bite fra Cocohagen.

Hattesens Konfektfabrik har indsendt tre stykker konfekt til konkurrencen: klassikeren med mørk lakrids-lakrids og hvid lakrids i midten, som vandt guld i en stor lakridskonkurrence i 2018, en rosencitronudgave med rose på den ene side og citron på den anden og endelig et hindbærstykke, som med konfektmager og fabriksejer Claus Hattensens ord smager "forrygende".

- Vi er glade for at være gået videre, siger han om finalepladsen - og overlader det trygt til dommerne, om hans konfekt er så forrygende, at han går hele vejen.

Produktprisen er i år sponsoreret af Coop, som også uddeler en publikumspris, hvor forbrugerne kan stemme på de i alt 12 finalister, deriblandt altså også Hattensens konfekt.

Claus Hattesen er glad for den anerkendelse, der ligger i, at nogle fagfolk, der også går op i kvalitetsfødevarer, har udvalgt hans lakrids blandt så mange produkter. Men publikums mening også betyder meget, for det er jo "menigmand", der gerne skulle gå ud og købe og spise produktet, siger han og håber på mange lokale stemmer på Coops crowdfunding-side.

- Men bare det, at vi er kommet i finalen, er allerede en anerkendelse af, at vi har lavet noget, der er rigtig fint, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Turist undrer sig over tætpakkede færger: - Er der fokus på coronasmitte?

Annonce