Annonce
Ærø

Ærøs boliger tager stort pris-spring opad

Foto: Jeppe Michael Jensen/Ritzau Scanpix
Med en prisstigning på 18 procent ligger Ærø som nummer tre på listen over kommuner med den største stigning i huspriser.

Ærø: Den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Danmark er lige nu på det højeste niveau nogensinde. Det skriver boligsiden.dk.

I august var huspriserne på landsplan steget med fire procent siden samme tidspunkt sidste år. De dyreste huspriser er stadig at finde i kommunerne omkring hovedstaden, men der er sket et drastisk spring i nogle af landets yderkommuner - her blandt andet Ærø.

Langeland, Assens og Ærø topper nemlig listen med årlige prisstigninger på cirka 20 procent. Det fortæller Birgit Baetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Annonce

- Det er områder, hvor vi i de seneste år har set et nogenlunde stabilt niveau af antal hushandler. Men ikke desto mindre er der solgt en del flere boliger netop her i løbet af de seneste måneder, og det smitter selvfølgelig af på prisen, siger hun.


I forlængelse af coronakrisen har vi set en øget interesse for at købe hus lidt længere væk fra de store byer

Birgit Baetz, boligøkonomi og kommunikatør hos Boligsiden


På blandt andre Ærø har det gennem foråret og sommeren været populært at købe sommerhuse.

- Og i et marked, hvor der er så stor efterspørgsel på de klassiske sommerhuse, er det en helt naturlig konsekvens, at køberne begynder at søge efter alternativer i form af flexboligen (helårshus, hvor bopælspligten er ophævet, red.), som vi netop har set et stigende salg af. Disse salg er derfor også med til at forklare de store stigninger i salgspriserne for huse, som vi ser i de områder, siger Birgit Daetz.

Folk vil have natur og frisk luft

Ud over øget interesse for flexboligen virker det også til, at der er interesse for de almindelige huse, der ligger længere væk fra de store byer.

- I forlængelse af coronakrisen har vi set en øget interesse for at købe hus lidt længere væk fra de store byer. Fællesnævneren for stort set alle de ti kommuner med de største prisstigninger er således, at de alle har oplevet en stigning i hussalget igennem de seneste måneder. Det er sagt med andre ord blevet mere populært at bosætte sig uden for de store byer, hvor man kan få mere natur og luft omkring sig og samtidig et hus til lidt færre penge end i de mest populære kommuner omkring København, lyder konklusionen fra Birgit Daetz.

Ærø ligger nummer tre på listen over de ti kommuner med størst procentvise stigninger i salgspriser. I august sidste år lå salgsprisen på Ærø på 6623 kroner pr. kvadratmeter. I år ligger den på 7842 kroner pr. kvadratmeter og er altså steget med 18 procent. Øverst på listen med stigning på 21 procent ligger Langeland Kommune.

Annonce
Ærø For abonnenter

Endnu en fornem pris til Ellen: - Ærø er virkelig kommet på landkortet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Helbredet driller: Charlotte har solgt sin slæbebåd og lukker rederiet

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ville ikke give hånd: Hængte kæden om halsen på en borgmester, han ikke ville stemme for

Langeland

Find din nisse i en grenstump

Faaborg-Midtfyn

Nu skal det være slut med trafikkaos og farlige situationer: Brugsforening og kommunen poster mange millioner i nyt vejforløb

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Sport For abonnenter

Navne fra Jyske Bank Arena - med Zachariassen i opvarmning,  imponeret Boldsen og Lemgos langfart

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Ærø

Læserbrev: Gode råd er dyre

Navne For abonnenter

Efter gaseksplosion: Knud Gether holder op med at tage sorgerne på forskud

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Faaborg-Midtfyn

Julestemningen sættes på prøve, når godsejeren og hans familie skal fælde juletræ

Sport For abonnenter

GOG fløj hen over fightende tyskere - Gidsel fandt det ekstra gear efter pausen

Svendborg

Snart kan turen til Drejø og Skarø vare længere: Forlænget rejsetid kan halvere Højestenes CO2-udslip

Annonce