Annonce
Ærø

Ærøexpressen satser på at blive klar til sejlads på søndag

Ærøexpressen regner med at være klar til at sejle efter fuld sejlplan fra søndag den 8. december. Her ses færgen på en prøvetur til Rudkøbing mandag den 2. december. Foto: Søren S. Nielsen
På søndag klokken 8.30 sejler Ærøexpressen sin første tur med passagerer til Rudkøbing. Der mangler kun nogle småjusteringer på færgelejet i Rudkøbing, så er færgen klar, siger rederiets direktør.
Annonce

Marstal: Søndag den 8. december klokken 8.30 stævner Ærøexpressen for første gang ud af Marstal Havn med passagerer om bord.

Søren Vestergaard, direktør i Ærøexpressen, fortæller, at han regner med, at hybridfærgen bliver klar til at sejle efter fuld sejlplan på søndag.

- Der skal laves nogle enkelte småjusteringer på færgelejet i Rudkøbing, men ellers går det hele godt, og vi regner med at være i fart på søndag, siger han.

Færgen sejler fint, og der er ingen problemer med at gå fra diesel til el, når færgen skal lægge til i havn, siger direktøren.

Tirsdag eftermiddag skal 90 personer medvirke i en stor evakueringsøvelse på færgen, og hvis den bliver godkendt af Søfartsstyrelsen, har færgen lov til at sejle med passagerer.

Annonce

Maksimalt 50 minutter

Ærøexpressen ved endnu ikke, hvad den præcise overfartstid bliver, men Søren Vestergaard er sikker på, at det bliver indenfor de lovede 50 minutter.

- Vi kan sagtens sejle over på 50 minutter, men vi har ikke sejlet efter den fulde sejlplan endnu, og vi ved derfor ikke præcis, hvor lang tid hver enkelt tur tager endnu. Men vi er sikre på, at overfartstiden kommer til at ligge på 50 minutter eller derunder, siger han.

Han forklarer, at besætningen om bord lige skal lære skibet at kende, og at der langsomt vil blive skåret minutter af overfartstiden.

- Sådan var det også med Ellen. Jo mere besætningen lærte hende at kende, jo flere minutter blev der skåret af overfartstiden, forklarer han.

Når færgen ankommer til Rudkøbing søndag klokken 9.20, vil Langelands borgmester Tonni Hansen (SF) og turist- og erhvervsdirektør Anne Mette Wandsøe stå på kajen og tage imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce