Annonce
Ærø

Ærøexpressen sætter gang i en ny aktieemission: Skal skaffe en halv million kroner til ekstra udstyr

Ærøexpressen vil skaffe en halv million kroner igennem en ny aktieemission. Her ses rederiets direktør Søren Vestergaard under en ekstraordinær generalforsamling i 2018. Arkivfoto
Pengene skal blandt andet bruges på et ankerspil, noget lytteudstyr til broen og nye hængsler til færgelejet i Marstal.

Marstal: Ærøexpressens bestyrelse har besluttet at starte en ny aktieemission, så der kan skaffes penge til ekstra udstyr til færgen.

Rederiets direktør, Søren Vestergaard, fortæller, at færgen ikke er blevet dyrere end planlagt, men at bestyrelsen i byggefasen har valgt at foretage nogle ændringer, som har givet ekstraudgifter.

- Vi har tilkøbt nogle ting undervejs i byggefasen. For eksempel har vi valgt et andet og dyrere ankerspil end det, vi først havde kig på. Det nye ankerspil har spiltrommel. Vi har også købt noget lytteudstyr til styrhuset, så personalet har mulighed for at høre tågesignaler. Derudover har der været nogle ekstraudgifter til færgelejerne. Vi har blandet andet måttet købe nye hængsler til færgelejet i Marstal, fordi de gamle var rustet væk, fortæller Søren Vestergaard.

Rederiet håber at kunne skaffe 500.000 kroner igennem aktieemissionen.

- Det er i hvert fald målet, men nu må vi se, om vi når det, for det er jo tredje gang, at vi åbner op for en aktieemission, siger direktøren.

Aktieemissionen slutter 15. november, og hvis det ikke lykkes at skaffe den halve million kroner igennem folkeaktier, så skal Ærøexpressen ud og låne pengene.

- Det er ikke, fordi vi ikke kan komme i gang uden, og jeg tror da også på, at vi kan låne pengene, men renter er altså dyrere end aktier, siger Søren Vestergaard.

Ærøexpressen skal efter planen sættes i drift i begyndelsen af december. Færgen, som skal sejle mellem Rudkøbing og Marstal, bliver bygget på Hvide Sande Værft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce