Annonce
Ærø

Ærøexpressen sætter gang i en ny aktieemission: Skal skaffe en halv million kroner til ekstra udstyr

Ærøexpressen vil skaffe en halv million kroner igennem en ny aktieemission. Her ses rederiets direktør Søren Vestergaard under en ekstraordinær generalforsamling i 2018. Arkivfoto
Pengene skal blandt andet bruges på et ankerspil, noget lytteudstyr til broen og nye hængsler til færgelejet i Marstal.

Marstal: Ærøexpressens bestyrelse har besluttet at starte en ny aktieemission, så der kan skaffes penge til ekstra udstyr til færgen.

Rederiets direktør, Søren Vestergaard, fortæller, at færgen ikke er blevet dyrere end planlagt, men at bestyrelsen i byggefasen har valgt at foretage nogle ændringer, som har givet ekstraudgifter.

- Vi har tilkøbt nogle ting undervejs i byggefasen. For eksempel har vi valgt et andet og dyrere ankerspil end det, vi først havde kig på. Det nye ankerspil har spiltrommel. Vi har også købt noget lytteudstyr til styrhuset, så personalet har mulighed for at høre tågesignaler. Derudover har der været nogle ekstraudgifter til færgelejerne. Vi har blandet andet måttet købe nye hængsler til færgelejet i Marstal, fordi de gamle var rustet væk, fortæller Søren Vestergaard.

Rederiet håber at kunne skaffe 500.000 kroner igennem aktieemissionen.

- Det er i hvert fald målet, men nu må vi se, om vi når det, for det er jo tredje gang, at vi åbner op for en aktieemission, siger direktøren.

Aktieemissionen slutter 15. november, og hvis det ikke lykkes at skaffe den halve million kroner igennem folkeaktier, så skal Ærøexpressen ud og låne pengene.

- Det er ikke, fordi vi ikke kan komme i gang uden, og jeg tror da også på, at vi kan låne pengene, men renter er altså dyrere end aktier, siger Søren Vestergaard.

Ærøexpressen skal efter planen sættes i drift i begyndelsen af december. Færgen, som skal sejle mellem Rudkøbing og Marstal, bliver bygget på Hvide Sande Værft.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

112

Uheld på Svendborgmotorvejen

Annonce