Annonce
Ærø

Ærøexpressen aflyser sejlads: Færgen kommer først i drift 18. december

Ærøexpressen bliver 10 dage forsinket på grund af udestående dokumentation fra klassen. Billedet her er fra færgedåben lørdag den 30. november. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Ærø: Ærøexpressen kommer ikke i drift søndag den 8. december, som det ellers var planlagt. Det fremgår af en pressemeddelelse, som rederiets kontorleder har sendt til avisen.

"Det er med stor beklagelse at Ærøxpressen må meddele, at vi er blevet forsinket med at sætte færgen i gang. Færgen er teknisk i orden og årsagen til udsættelsen er udestående dokumentation fra klassen. Vi satser nu på at gå i drift fra den 18. december i henhold til julefartplanen, som findes på vores hjemmeside www.aeroexpressen.dk," står der i pressemeddelelsen.

Alle som har booket og betalt til afgange før den 18. december vil naturligvis få særskilt besked og vil få deres penge tilbageført, står der i pressemeddelelsen.

Fyns Amts Avis arbejder på at skaffe yderligere oplysninger om aflysningen.

/ANBI

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø For abonnenter

Begejstring i Folketinget for ærøsk færgeidé: - En rigtig god idé, at de her færger bliver lagt om til strøm

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Folkemødet har gjort i nælderne

Det er en skam og et tab for årets folkemøde på Bornholm, at coasteren Samka ikke lægger til i Allinge i begyndelsen juni. Ombord skulle repræsentanter fra Ærø, Samsø, Læsø og interesseorganisationen Balance Danmark have befundet sig, men en plads på ydermolen resulterede i denne uge i en boykot af mødet. Insinuationer om, at det er økonomi, der har presset Samka ud af inderhavnen er naturligvis ikke klædelige, så længe der ikke er dækning for påstanden. Det ændrer dog ikke på, at netop besøget fra de tre øer samt Balance Danmark er et væsentligt bidrag til Folkemødet. Det er også den vurdering, der kommer fra både Bertel Haarder, der stod fadder til Folkemødet, og Bornholms Tidendes chefredaktør Øjvind Hesselager. Formålet med Folkemødet er at styrke demokratiet og dialogen i Danmark. Det sker blandt andet i dialogen mellem kommunerne, regionerne, folketingspolitikerne og borgerne. Fordi de tre øer og Balance Danmark står med en oplevelse af at være blevet skubbet ud i periferien, bliver de trukket ud af den ligning. Og hvem skal repræsentere deres synspunkter og tale deres sag, skabe debatter set fra netop deres perspektiv på Folkemødet? Det kommer til at mangle, når Folkemødet åbner i uge 24. Og det er her Folkemødet svigter sit eget formål. Nu bliver Folkemødet formentlig også i år et tilløbsstykke. Priserne for overnatninger med meget mere stiger med raketfart, og omsætningen buldrer afsted i en uges tid, og der er liv og glade dage med masser af debatter og underholdning. Og afbuddet fra Samka hverken kan eller skal lægge en dæmper på Folkemødet. Vi kan ærgre os over det, og så er den måske ikke så meget længere. Men afbuddet kan være en påmindelse om, hvad essensen i Folkemødet er. Er det den rette beslutning at skubbe Samka ud af inderhavnen, eller mister man derved en vigtig brik i dialogen om demokratiet og den måde, vi har valgt at skrue vores samfund sammen på. Samka og besætningen på coasteren bidrager i hvert fald med noget til festen for demokratiet, som andre ikke har med. Det gør de, i kraft hvem de er, og hvor de kommer fra. Og det er en styrkelse af demokratiet, når Balance Danmark, Ærø, Samsø og Læsø er en del af Folkemødet. Sådan bliver det ikke i år, men lad os håbe, at dialogen ikke er lukket, så Samka en anden gang vil lægge kurs mod Bornholm.

Annonce