Annonce
Ærø

Ærø Whisky bliver til aktieselskab: - Vi skal have vores produkt ud til hele Danmark

Direktør for det, der nu hedder Ærø Whisky A/S Michael Nielsen. Arkivfoto: Andrea Bisgaard
Direktionen for Ærø Whisky har store ambitioner for det ærøske destilleri, og for at kunne indfrie dem bedst muligt har man besluttet at omdanne selskabet fra et anparts- til et aktieselskab.

Ærøskøbing: Fremtidplanerne og amibitionerne for Ærø Whisky er efterhånden blevet så store, at den hidtidige selskabskonstruktion som anpartsselskab ikke danner den bedste ramme for det ærøske destilleri.

Det er i det store hele grunden til, at selskabet med direktør Michael Nielsen i spidsen nu har besluttet at lade sig omdanne til et aktieselskab.

- Vi gør det, fordi der er efterhånden mange værdier i selskabet, og ejergruppen er oppe på 371 personer. Derudover har vi en betydelig balance med et lager med mange tønder whisky, der repræsenterer en ret stor værdi. Så vi har egentlig længe haft værdien i firmaet til at gøre det, men vi har så valgt at tage skridtet nu, hvor vi står over for at skulle udvide firmaet med bryggeri og malteri.

Ud over at det rent økonomisk giver mening for Ærø Whisky at fortage omdannelsen fra Aps til A/S, understreger Michael Nielsen også, at skridtet sender et vigtigt signal.

- Det handler jo også om, hvordan vi gerne vil opfattes blandt vores samarbejdspartnere. Vi skal på et tidspunkt inden alt for længe have udrullet vores produkt til hele Danmark og ind i specialbutikker landet over, og der fremstår vi organisatorisk stærkere i form af et aktieselskab.

Hvad kommer det her til at betyde for jeres anpartshavere?

- De har automatisk fået deres anparter ændret til aktier i det nye selskab.

Og hvad så, hvis man som investor har lyst til at købe en aktie i Ærø Whisky? Kommer der en egentlig emission?

- Neeeej, man skal have en invitation fra mig. Man kan skrive en mail til mig, og så vil jeg sikre mig, at folk forstår værdierne og retningen for selskabet, inden de kan få lov at købe sig ind. Så jeg laver altså en lille grovsortering.

Så en børsnotering står ikke lige for?

- Nej, der tror jeg aldrig, vi når hen. Det har vi ikke interesse i.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et slidt toilet bliver aldrig retro

Mode har alle dage hentet inspiration fra fortiden. Og når ting bliver retro, bliver de spændende. Det, der var kikset for et par år siden, bliver pludselig smart og eftertragtet. Møbler i teaktræ og palisander har været i høj kurs, de gamle Lyngbyvaser er blevet solgt til ganske pæne beløb, gult og orange tøj vendte tilbage til tøjforretningerne og endda batikfarvning af tøj har flere gange vundet indpas. Terrassogulvet har en også overgang scoret pænt på retroskalaen. Men et gammelt skoletoilet fra 1969 med føromtalte terrassogulv bliver aldrig retro på nogensomhelst fed måde. Det forbliver, hvad det er. Og mestendels er det bare lidt ulækkert. Det lugter dårligt, også selv om det bliver gjort rent flere gange dagligt. Det gør det, fordi de mange års brug bare sætter sig i alle sprækker, og selv den mest indædte omgang knofedt kan ikke fjerne lugten og fornemmelsen af, at det er et sted, hvor hygiejnen ikke er i top. Derfor er det godt, at kommunalbestyrelsen på Ærø har besluttet, at Marstal Skole skal have 420.000 kroner til at renovere toiletter. Det rækker ikke til at toptune toiletfaciliteterne på hele skolen, men toiletterne i gården kan nu blive genstand for mere end rynkede næser og generelt ubehag. Når renoveringen er overstået, kan det måske ligefrem være, at skolens børn igen vil bruge dem uden væmmelse. Vi kan trække lidt på skuldrene over nogle slidte toiletter, men det gør noget ved trivslen, hvis vi ikke kan få os selv til at gå på toilettet. Syv timer kan blive meget lange, hvis et toiletbesøg trænger sig på, og man ikke kan få sig selv til at træde af på naturens vegne. Nu kan Marstal Skole komme et pænt stykke ad vejen, men helt i mål kommer skolen ikke. Beløbet dækker kun lidt over halvdelen af det økonomiske behov, skolen har. Derfor må opfordringen med det samme lyde, at kommunalbestyrelsen ikke glemmer eller nedprioriterer dette behov, når der skal lægges budget næste år. Børns trivsel har afgørende betydning for deres evne til at lære. Og vi kan nå et godt stykke vej, hvis vi sørger for acceptable rammer. Ingen taler om højteknologiske japanske toiletter eller bare noget, der minder om det. Det skal bare være et sted, eleverne ikke ækles ved at bruge i løbet af skoledagen. Kan vi sørge for det, så øges trivslen blandt eleverne også. Jovist, det koster penge, og andre ting må nedprioriteres. Den slags er ikke nemt, når man kigger på, hvad der er at gøre godt med på Ærø. Derfor må der også lettes på hatten, når politikerne, mens sparekrav tårner sig op, holder hovedet koldt og prioriterer børns trivsel.

Annonce