x
Annonce
Ærø

Ærø skal have indflydelse på solcellepark: Sol over Ærø holder generalforsamling

Sol over Ærø skal diskutere solcellepark på Ærø på sin ekstraordinære generalforsamling. Arkivfoto
Den nye forening Sol over Ærø holder ekstraordinær generalforsamling, hvor foreningens medlemmer skal tage stilling til en række punkter om en eventuel solcellepark på Ærø.

Ærø: Foreningen Sol over Ærø, der blev stiftet den 5. september 2019, holder ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 3. marts i Rise Minihal.

Foreningen blev stiftet med et formål om at samle ærøboerne på Ærø, så man får mest mulig medbestemmelse i forbindelse med planlægning af den eller de solcelleparker, som selskabet Better Energy i samarbejde med Fonden Ærø Vedvarende Energi ønsker at etablere på Ærø.

- Såfremt det besluttes at etablere solcelleparker på Ærø skal foreningen sikre at Ærø kompenseres bedst muligt for de ulemper det måtte medføre, lyder det i en pressemeddelelse om foreningen formål.

På generalforsamlingen skal medlemmerne tage stilling til flere punkter, blandt andet anvendelse af overskuddet, fordeling af ejerandele i fonde og hos private investorer og placering og størrelse af eventuelle solcelleparker, fremgår det.

Alle, der bor på Ærø eller ejer fast ejendom på øen, kan blive medlem, og det er gratis. Man kan melde sig ind i foreningen forud for generealforsamlingen ved at skrive til formand Henning Borchert-Jørgensen på mail-adressen hborchertj@gmail.com.

Better Energy A/S er et solenergiselskab, som udvikler, bygger og driver solcelleparker i Europa. Virksomheden vil etablere en eller to solcelleparker på Ærø. Ærøs kommunalbestyrelse har foreløbig sagt ja til, at kommunen kan lave et kommuneplantillæg og nye lokalplaner. Der har dog været en del lokal modstand mod planerne, hvilket et informationsmøde med 80 tilhørere i juni 2019 blandt andet vidnede om.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Skoler og daginstitutioner åbner torsdag den 16. april: - Det kommer til at være en anden hverdag, end den vi kendte før corona

Læserbrev

Lokaldebat: Åbn bibliotekerne eller udbring bøger

Læserbrev: Genbrugspladsen er genåbnet med restriktioner. Det mener jeg bestemt også, bibliotekerne skal. Jeg anser det for en bunden opgave hurtigst mulig at sikre, at børn og voksne kan få nogle bøger at læse i. Og jeg har et bud på hvordan. De skal kun være åbne, når de er betjente og kun for udlån og nok også aflevering. Altså ingen læsesal eller brug af computere. Som andre steder på øen skal der være begrænsninger for, hvor mange der kan være inde i biblioteket samtidig. Det klarer den ansatte. Og vedkommende skal sikre sig, at alle besøgende sprittes af og afspritte efter hvert udlån/aflevering via maskinen. Alternativt kan det også gøres, som jeg har set det på norsk tv - fra Stavanger. Her skriver man til biblioteket, hvilke type bøger man ønsker. Både børn, unge og voksne. Og så finder en bibliotekar hvis muligt de ønskede bøger og tillægger et par stykker, som han mener, de vil kunne lide. Derefter kører biblioteket ud til lånerne med en pose med bøger og afleverer med afstand. Jeg melder mig gerne til det. Jeg så nogle glade børn og voksne, der opdagede bøger og tegneserier på denne måde. Men det kan også være voksne, der er gået lidt død i lyd- og e-bøger, Netflix og danske corona-medier.

Svendborg

Ambulanceredder i frontlinjen: Skal vi sætte vores eget eller patientens liv først?

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Annonce