Annonce
Ærø

Ærø Søredningsforening i aktion: Nødstedt Marstal-fisker fik hjælp

En Marstalfisker havde bøvl med kølevandet og måtte derfor onsdag formiddag hjælpes i land. Foto: Ærø Søredningsforening

Ærø: Selvom den helt store sejlersæson nok må siges at være overstået, kan der stadig være god brug for en hurtig udrykning fra Ærøs egen, privavatdrevne søredningstjeneste, Ærø Søredningsforening.

Og onsdag formiddag var de atter i aktion, da foreningen klokken 11 blev kontaktet af en fisker fra Marstal, der var kommet i problemer seks sømil sydvest for Eriks Hale.

Fiskeren kunne melde, at han manglede køling på motoren, og derfor ikke kunne komme i land.

20 minutter efter var Erria Rescue i vandet og på vej ud mod den nødstedte, der hurtigt blev lokaliseret og taget med på slæb tilbage til Marstal, hvor reparatøren stod klar til at tage motoren under kærlig behandling.

- Der har været forholdsvis ro på den seneste tid, men vi har da et par gange været på vej ud, men er så kaldt tilbage, da dem, vi har skullet ud til, selv har løst problemerne. Det kunne ham her så ikke. Men det er jo så til gengæld rart, at vi på den her måde kan hjælpe en lokal fisker - en af vores egne - det var jo på en måde også det, der var idéen med redningstjenesten, lyder det fra Ærø Søredningsforenings formand Erik Bjørn Sørensen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Sorte aktier sender et dårligt signal

Det er småpenge i den store sammenhæng, Ærø Kommune har investeret i såkaldte sorte aktier. 62.000 kroner er der for eksempel investeret i oliefirmaet Shell, og det er den klart største post af de forkætrede sorte aktier, kommunen har i deres aktieportefølje. Den består af aktier for rundt regnet 42 millioner kroner. Det er en forsvindende lille del med andre ord. Den ville knap kunne ses, hvis man stillede det grafisk op. Vi taler om langt under en procent. Alligevel skurrer det. Vi er nødt til at forholde os meget aktivt til de udfordringer, klimaet giver os, og investeringer i sorte aktier er altså investeringer i virksomheder, som bidrager til et negativt CO2-regnskab. I forbindelse med folketingsvalget for snart et halvt år siden, spurgte en ung mand på et vælgermøde, hvor meget politikerne skal bestemme, og hvor meget det skal være op til befolkningen, når det gælder adfærdsændring til gavn for klimaet. Svarene fra politikerne var meget forskellige. Nogle fastslog, at en skarp politisk styring er vejen frem, mens andre afviste at detailstyre befolkningens dagligdagsbeslutninger. Tydelig var bevidstheden dog om, at politiske beslutninger vedrørende miljøet er toneangivende for befolkningen. De viser en retning. Hvilken retning er det så, flertallet i Ærøs økonomiudvalg angiver med beslutningen om ikke at røre ved de sorte aktier? Der er noget økonomisk ansvarlighed. Der bliver peget på, at budgettet er tilrettelagt efter blandt andet forventningerne til aktieinvesteringerne, og laves der om på den præmis, skubber det til budgettet. Det er godt og validt. Samtidig sendes der et signal til borgerne om, at kommunen på det punkt ikke går forrest i kampen for miljøet. Selv om der kun er tale om et lille beløb, så er det signalværdien, der er interessant. For hvem er det egentlig, der skal gå forrest? Burde det ikke være politikerne, der på vegne af samfundet viser det nødvendige mod? Det kan selvfølgelig også betragtes som mod at gå imod en folkestemning, men er det mod på de fremtidige generationers vegne eller er det fodslæberi? I bund og grund overdrager politikerne det at vise mod til befolkningen. Svære beslutninger er en del af det politiske lod, og når det handler om klimaet, er det nogle gange en nødvendighed at lade økonomikortet blive i baglommen. For ja, det koster penge at finde mere klimavenlige løsninger. Men i ren Greta Thunbergsk stil kan vi også stille spørgsmålet: Har vi råd til at lade være med at betale regningen? Politikere står med den notoriske udfordring, at der stort set aldrig er penge nok til at indfri alle ønsker og visioner. Opgaven er så at prioritere, hvad der er vigtigst. En omprioritering af aktieinvesteringerne væk fra sorte aktier har mestendels signalværdi, og her må Ærøs politikere overveje, hvilket signal de som folkevalgte helst vil sende.

Annonce