Annonce
Ærø

Ærø oppe i det lilla felt: Coronasmitten vokser på Ærø

Ærø er fortsat i den grå klub sammen med Fanø, Samsø og Læsø på kortet over epidemiens rasen siden udbruddet.
På lidt over en uge er Ærø gået fra at være smittefrit gråt område til nu at være markeret med mørk lilla på Statens Seruminstituts kort over coronasmittens spredning i Danmark.

Ærø: Coronasmitten ser umiddelbart ud til at gribe om sig på Ærø, når man kigger på de to dagligt opdaterede kort fra Statens Seruminstitut, hvor man følger smittens spredninger i Danmark.

Her er Ærø ved første øjekast på kort tid gået fra tilsyneladende ingen smittede til angiveligt at være et af landets mest inficerede områder. I starten af sidste uge var Ærø markeret som grå - hvilket indikerer, at der ingen smittetilfælde findes - på begge kort. Det vil sige både på det kortsigtede, der viser antallet af registrerede tilfælde pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste syv døgn, og på det mere langsigtede, som viser det samlede antal tilfælde pr. 100.000 indbyggere fra epidemiens udbrud og frem til i dag.

Den grå nulstatus blev sidst på ugen ændret til en lys lilla på syv-døgnskortet, mens øen på det det samlede kort fortsat var grå.

At det kunne lade sig gøre forklarede Laura Espenhain, epidemiolog ved Statens Seruminstitut, sådan her over for avisen: "At Ærø er lyselilla (i kategorien 10-19/100.000) på det nederste kort betyder, at der inden for de sidste syv dage har været registreret et tilfælde med folkeregisteradresse på Ærø. At Ærø er grå på det øverste kort betyder, at der har været under fire tilfælde på Ærø indtil videre i alt (...) Altså hvis der er et tilfælde iblandt Ærø’s 6058 indbyggere svarer dette til 16,5 tilfælde per 100.000 indbyggere. Hvis der er to tilfælde ville det svare til 33/100.000 indbyggere."

Med mandagens opdatering er Ærø så rykket helt op i den mørkelilla kategori, der dækker over mere end 30 smitteregistreringer pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste syv dage. Men kigger man på kortet over alle epidemiens dage, er Ærø fortsat registreret som grå.

I lørdagens avis forklarede Laura Espenhain misforholdet mellem farverne på de to kort sådan her: " (...) vi har valgt at gøre små kommuner grå på det øverste kort, da de med ganske få tilfælde kommer til at se uforholdsvis "mørke" ud."

Avisen ville gerne have haft en frisk kommentar fra Statens Seruminstitut til den seneste udvikling i tallene, men havde ved redaktionens afslutning endnu ikke fået svar på vores henvendelse.

Man kan løbende følge Statens Seruminstituts opdateringer på https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/covid-19-i-danmark-epidemiologisk-overvaagningsrapport

Men på oversigten over smitteregistreringer over de forgangne syv dage, ligger Ærø nu i den mørkelilla kategori.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce