Annonce
Ærø

Udvalg siger ja til en hurtigfærge mellem Svendborg og Ærøskøbing

Katamaranfærgen Lea Elizabeth - ex Issehoved - ejes af Sundbusserne A/S. Arkivfoto: Søren S. Nielsen
Ærøraketten, som den nye hurtigfærge mellem Svendborg og Ærøskøbing skal hedde, har fået et foreløbigt ja fra de ærøske politikere til at sejle i sommerperioden. Men sagen mangler stadig at blive behandlet i kommunalbestyrelsen.

Ærø: Et enigt teknik-, miljø- og havneudvalg stemte torsdag ja til, at reder Hans Froholdt kan få lov til at indsætte katamaranfærgen Lea Elizabeth - som skal omdøbes Ærøraketten - på ruten Svendborg-Ærøskøbing i sommeren 2019.

Dog under forudsætning af, at rederen følger samme billetteringsystem som Ærøfærgerne.

- Det går jo ikke, at man kan købe en enkeltbillet fra Fyn og så rejse gratis den anden vej, forklarer Lennart Mogensen (V), der er formand for udvalget.

Ærø Kommune har ellers eneret på at sejle på Svendborg-Ærøskøbing-ruten, men politikerne har altså valgt at give Hans Froholdt lov til at afprøve sit koncept, fordi der kun er tale om en sommerfærge.

Den endelige beslutning er dog ikke truffet endnu, da sagen skal også behandles af kommunalbestyrelsen. Det kommer til at ske på kommunalbestyrelsesmødet den 19. juni.

Fyns Amts Avis har forsøgt at få en kommentar fra Hans Froholdt, men han havde fredag travlt med møder. Hans Froholdt er direktør i Sundbusserne A/S.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Invasionen fortsætter: Nu er der fundet fem døde vildsvin på ærøske kyster

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: En femte færge er ikke en for mange

Det kan godt være, at det umiddelbart virker som endnu en færgefantasi, der lørdag blev fortalt på vores Ærø-sider. Men den skulle altså være god nok: Ærø kan snart gøre klar til endnu en færge - og dermed en femte en af slagsen; denne her til og fra Kiel. For os, der har været længe nok i det sydfynske område, vækker det både en masse minder og drømme til live igen. Og lad os begynde med drømmene, for hvorfor skulle det ikke kunne lade sig gøre igen at sejle over Østersøen med flere hundrede mennesker? Ville det ikke være et tiltrængt boost til turismen og rutefarten mellem de to lande? Det er ikke svært for sig at se mulighederne for det sydfynske øhav med igen at være "vand-fast" med vores tyske nabo. De bedste drømme er jo dem, der bliver realiseret, og det tegner i hvert fald så langt, at den tyske idemand Udo Siegmund nu flytter ind i Motorfabrikken i Marstal - med firmaet Kiel-Ærø Cat-Express. Herfra er det planen at realisere de gode færgefantasier, der skal sætte en katamaranfærge i pendulfart mellem Kiel, Langeland og Ærø - i en ikke nærmere defineret ruteplan. Og det er her - bare ved tanken om skumsprøjt, tyske gloser over højtaleren, toldfrit salg og sejladsen gennem Kielerkanalen - at de gode minder får nyt liv i manges tanker. Gennem mange år var det en helt indgroet del af vi danskeres ferier og fridage - og det var med til at skabe godt tysk liv i vores område. Tyskerne lejede sommerhuse, købte is og cyklede rundt her som faste gæster, og vi selv nød turen over Østersøen med udsigt til gågade-vandring, Karlstadt-besøg og schöne Restaurantbesuche. På alle måder var de to kendte østersøruter Faaborg-Gelting og Langeland-Kiel helt naturlige og elskede dele af vores fælles fortid. Derfor blev der om ikke grædt så da tænkt mange tårer, da ruterne lukkede ned. Og lige så mange vilde drømme er tænkt i de forsøg, der siden har været for igen at få liv over Østersøen igen. Derfor er også dette fantastiske forsøg så velkomment, for vi ved, hvor meget godt det kan gøre for området - og for os selv. De fleste af os kan desværre også hurtigt genkalde os de økonomiske udregninger, der har været skyld i, at de hidtidige forsøg er kuldsejlet. Men denne gang er færge-planen baseret på ren person-transport, og selvom det lille ord "finansiering" ikke er på plads, så tillader vi os her at drømme med. Og man ved jo netop ikke med Ærø - se bare på den private Ærøexpressen. Det troede mange nok ikke muligt fra starten, men lige om nogle måneder sejler der igen færger fra Marstal. Så hvorfor ikke? I hvert fald er det nok for tidligt at sige "det går aller". Og hvor kunne det være fantastisk, hvis det lykkes. Viel Glück mit dem Projekt ...

Svendborg For abonnenter

Stor anerkendelse for at tabe 100 kilo - men Kates kamp er først lige begyndt

Annonce