Annonce
Ærø

Ærø Kommune markerer Naturens Dag med borgermøde: - Vi skal have lavet en god naturpolitik

Borgmester Ole Wej Petersen (S) slår et slag for naturen. Her ses han i børnehaven Pippihuset, der fejrede naturen torsdag. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths
Annonce

Ærø: På søndag 13. september fejres naturen overalt i landet med Naturens Dag. Det bliver selvfølgelig også markeret på Ærø, for naturen på øen er noget helt særligt, og det skal der værnes om, mener borgmester Ole Wej Petersen (S).

- Vi har mere landbrug, end vi har natur, men vores natur er unik, og derfor skal vi gøre alt for at skabe biodiversitet, så vi kan have glæde af naturen mange år endnu, siger han.

Udover en masse aktiviteter i naturens tegn, bliver der også afholdt borgermøde på søndag. Det sker på rådhuset fra klokken 16 til klokken 18.

- Vi skal have lavet en god naturpolitik. Vi har allerede lavet et udkast, men vi vil gerne have nogle input fra borgerne, siger Ole Wej Petersen.

Kommunen har nedsat et særligt råd, der skal inddrages i udarbejdelsen af naturpolitikken. Rådet bliver kaldt Det Grønne Råd og består af syv fagpersoner - heriblandt landmænd.

- Vores natur er vigtig. Vi bliver meget fattigere, hvis vi ikke har en særlig natur, som vi har nu, siger borgmesteren.

Ole Wej Petersen håber, at der vil være opbakning til borgermødet, og at borgerne har nogle idéer, som kan komme øens natur til gode.

- Vi er alle forpligtet til at passe på vores natur, siger han i den forbindelse.

På grund af covid-19 er der kun plads til 70 deltagere på borgemødet. Deltagelse er efter først til mølle princippet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce