Annonce
Ærø

Ærø Kommune afventer stadig instrukser fra myndighederne om mundbind

De skærpede krav om brug af mundbind i det offentlige rum træder i kraft torsdag den 29. oktober.
Annonce

Ærø: Fredag den 23. oktober offentliggjorde regeringen nye tiltag mod Covid-19, herunder øget krav om brug af ansigtsværnemidler i det offentlige rum. De skærpede krav om brug af mundbind i det offentlige rum træder i kraft torsdag den 29. oktober.

Ifølge kommunaldirektør i Ærø Kommune, Allan Filtenborg, er der endnu ikke kommet nogle instrukser fra myndighederne om kravet om mundbind, og derfor kan Ærø kommune for nuværende heller ikke komme med en præcis udmelding om, hvilke regler, der kommer til at gælde.

- Vi regner med, at vi får instrukserne i morgen. Men indtil der er kommet nye anvisninger, gælder de nuværende retningslinjer omkring brug af ansigtsværnemidler, fastslår kommunaldirektøren.

Det er vedtaget, at der skal bæres mundbind alle de steder, offentligheden har adgang til, herunder: Sundheds og ældreområdet og visse dele af socialområdet; detailhandlen; kultur og kirkeinstitutioner; idræts- og foreningsfaciliteter; og uddannelsesinstitutioner (ikke folkeskolen).

Det er ikke et krav, at der bæres mundbind i borgerservice på rådhuset.

- Jeg håber, at vi kan vende tilbage hurtigst muligt og være lidt mere præcis i forhold til, hvad kravet om mundbind betyder på de områder, men vi har altså ikke bekendtgørelserne endnu, siger Allan Filtenborg og tilføjer.

- Vi har haft nul smittede på Ærø de seneste syv dage, og det er glædeligt. Vi ser dog i øjeblikket meget høje smittetal, særligt i region Syddanmark. Derfor har det afgørende betydning, at alle følger retningslinjerne./riban

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce