Annonce
Ærø

Ærø Jazz Festival: 18 jazzbands skal spille til sommer

Programmet for Ærø Jazz Festival 2021 er klar. Arkivfoto: Michael Danekilde Olsen.
Ærø Jazz Festival 2021 løber af stablen den 4. august og vil i fire dage fylde folks ører med musik fra 18 forskellige jazzbands. Bestyrelsesformand Mogens Kingo er meget tilfreds med programmet.
Annonce

Ærø: Ærø Jazz Festival er nu klar med programmet for 2021, og det fulde program vil blive afsløret mandag klokken 12 på festivalens hjemmeside og facebookside. Programmet byder på 18 jazzbands, som er kendt fra den danske jazzscene.

- Vi har nu fået lagt et virkelig spændende program og indgået aftaler med 18 fremragende jazzbands, der spænder ret vidt. I år har vi især prioriteret musikere fra den danske jazzscene, som i disse år er i rivende udvikling og befinder sig på et virkelig højt niveau, siger formand for bestyrelsen bag festivalen, Mogens Kingo.

Udover at festivalen har fokus på de danske jazzkunstnere, så har man i år også valgt at vise, hvor bred jazzgenren er.

- Vi har både brass, New Orleans-jazz, indie, nordic, contemporary, swing, electro, traditional, chanson, crooner og funk-rock-jazz. Så der er noget til alle både i smag og alder, fortæller Mogens Kingo.

Festivalens program tæller blandt andet Jesper Thilo med Kansas City Stompers og Klara Kristin, der synger franske nouvelle epoque-numre. Festivalen afsluttes af tidligere Prince-bassist Ida Nielsen & The FunkBots.


Vi vil gerne have, at så mange som muligt oplever jazzens store bredde og høje kvalitet, derfor er der ingen betaling på Værftet.

Mogens Kingo


På Andelen er der mulighed for at sidde indenfor, hvor fire jazzorkestre vil spille heriblandt bandet Svaneborg/Kardyb og Mathias Heise Trio.

Annonce

Gratis adgang

De mange koncerter foregår på Det Gamle Værft i Ærøskøbing, og der vil være fri adgang til alle koncerter. Ærø Jazz Festival kommer derfor med en klar opfordring til folk om at komme ned og jazze med i de fire dage, festivalen varer.

- Vi vil gerne have, at så mange som muligt oplever jazzens store bredde og høje kvalitet, derfor er der ingen betaling på Værftet, siger Mogens Kingo.

Alligevel håber bestyrelsesformanden, at folk vil støtte op ved at købe et musikarmbånd til 150 kroner, så lover han til gengæld, at man får musik i lange baner.

- Musikarmbåndet giver også rabat på øl og diverse særtilbud rundt omkring i Ærøskøbing, hvor rigtig mange restauranter og cafeer også støtter festivalen, fortæller formanden.

Ærø Jazzfestival håber på en lige så festlig fejring af jazzen, som man er vant til, og at corona ikke bliver et problem til dette års festival. Her ses bandet Two-tone Chili til jazzfestivalen i 2018. Arkivfoto: Helene Thau Jackson.

Folkene bag festivalen håber, at corona ikke bliver et problem, men ellers har de erfaring, de kan trække på fra sidste år.

- Selvom corona lige nu har tvunget os alle hjem og indenfor i små bobler, så tror vi på, at varmere vinde, vaccinationer og vise beslutninger her i foråret giver os de rette betingelser for at kunne holde endnu en fremragende jazzfestival. Og ellers klarer vi det også - ligesom sidste år, siger Mogens Kingo.

Festivalen finder sted fra den 4. til 7. august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce