Annonce
Ærø

Ærø Dog Day med plads til farver, brainfood og fordybelse

Ærø Dog Days kunstnere. Øverst venstre: Asmund Havsteen Mikkelsen. Foto: Kathrine Becher Damkjær. Øverst højre: Gertrud Hjelm Kongshøj. Foto: Andrea Bisgaard. Nederst venstre: Lone Hørslev. Foto: Simon Staun. Nederst højre: Claus Høxbroe. Foto: PR.
Mens mange festivaler har måttet opgive helt på grund af corona holder Ærø Dog Days stand. Det bliver dog kogt ned til en endags festival med mere fokus på fordybelse, lidt mindre fest, men stadig meget farverigt
Annonce

Ærøskøbing: Lørdag den 25. juli løber Ærø Dog Days af stabelen. Festivalen strækker sig normalt over to dage, men i år er festivalen kogt ned til en endags festival. Det skyldes primært, at man i år har corona at tage hensyn til, hvilket har været med til at ændre formen af festivalen.

- Vi er blevet corona-sikret i år. Det sker blandt andet ved at festivalen afholdes på en enkelt dag, så man kan sige vi har Ærø Dog Day i stedet for days. Det er den ene ting og det andet vi gør anderledes, er, at det vil være mindre fest og mere brainfood. Det vil sige, at der kommer til at være mere oplæsning eksempelvis. Statens Kunstfond har valgt at støtte arrangementet, og vi har inviteret flere rigtig dygtige forfattere. Claus Høxbroe, som er vores tids Dan Turell, holder åbningstalen. Han arbejder for tiden på et projekt om cigarer, så han skal selvfølgelig have en ærøsk cigar, når han holder talen, fortæller arrangør Jacob Fuglsang.

Dagen igennem vil der være aktiviteter for alle aldre. Et populært og derfor tilbagevendende indslag er havfruerne. Man vil kunne opleve havfrueshow i havnen og få mulighed for at deltage i perleworkshop samt prøve en havfruehale. Der vil også blive afholdt en maskeworkshop, hundemasker helt præcist, som er tænkt som en kommentar til corona situationen. Dagen byder også både på kunstudstilling og musik.

- Vi får besøg af to kunstnere som udstiller og maler hele dagen. Det er Will Gurley, en amerikansk kunstner, som har designet mange af Tivolis forlystelser. Han er også maler, så han laver et stort maleri. Den anden er Sabine Ravn, som er animator og ligeledes skal lave et maleri i løbet af dagen. Samtidig vil Asmund Havsteen Mikkelsen gå og forme og bygge den store hundeskulptur i pap og træ, som senere på aften skal brændes af som en del af hans performance, forklarer Jacob Fuglsang.

En anden tradition ved Dog Days-festivalen er at gæsterne går ned på havnen og tager imod færgen der kommer ind lidt over 16 med sambadans. Optoget til færgen vil i år blive anført af drag queen Ramona Macho fra København, som også er dommer i forbindelse med endnu en tradition: hundekonkurrencen.


Samtidig vil Asmund Havsteen Mikkelsen gå og forme og bygge den store hundeskulptur i pap og træ, som senere på aften skal brændes af som en del af hans performance.

Jacob Fuglsang


- Der plejer at være op til 30 hunde stillet op til konkurrencen og der er tre kategorier, de kan vinde i. Det er cutiepie, best show og most socially awkward dog. Det er dem, som stikker lidt ud, gør alt muligt og det er ofte de hunde, vi synes bedst om. Best show er den der kan flest tricks og cutiepie er selvfølgelig den sødeste lille hund, siger Jacob Fuglsang.

Efterfølgende vil der være mad, kreeret af lokale Martin Herlak. På den musikalske side mangler der heller ikke indslag. Det bliver blandt andet i form af en performance af Gertrud Hjelm Kongshøj, kendt af hele Danmark fra X-Factor, men lige så kendt af de lokale som en fast del af Landbogården. Imellem musikken vil der være oplæsninger af forfattere. Blandt andet Claus Høxbroe, Thomas Korsgaard og Lone Hørslev.

- Efter oplæsningerne kommer så den store koncert med Jeanette Albeck, som er Reumert-nomineret og et af de helt store nye navne. Hun vil også lave en performance med Ramona Macho og Lone Hørslev. Efter det er det tid til at brænde hunden af, som foregår ved at den sejles ud på en tømmerflåde og vi synger Himmelhunden, siger Jacob Fuglsang.

Sidst men ikke mindst vil Snöleoparden optræde med et jam, hvor alle dagens kunstnere inviteres til at være med på scenen.

Ærø Dog Day festival 2020 er på lørdag 25. juli i Ærøskøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce