Annonce
Debat

Ærø Dagblad har tre svar på min kritik

Chris Hammeken, direktør i Ærø Turist og Erhverv. Foto: Katrine Becher Damkjær

I mit læserbrev i Fyns Amts Avis den 22. juli kritiserede jeg Ærø Dagblad for at misinformere sine læsere og ikke bare en eller to gange, men rigtig mange gange og fra bladets lancering i marts til dags dato. Carsten Lehrskov, der har bladet, blev ikke glad for denne kritik, selvom kritikken nu ikke burde komme som en overraskelse. Jeg og andre har nemlig ligeledes over lang tid forsøgt at overbevise ham om, at det mildest talt er meget uheldigt at fylde sine læsere med forkert information.

Carsten Lehrskov har efterfølgende bragt tre modargumenter som svar på min kritik, de to første i hans eget blad og det sidste i Fyns Amts Avis. Det ene modargument er, at jeg er gammel, og det skal han have kredit for. Det er nemlig helt korrekt. Jeg løber godt nok 100 meter på måske 15 sekunder og kan fortsat udføre glidende fodboldtacklinger, som normalt tilskrives unge mennesker, men min dåbsattest siger 60 år, hvilket vel godt kan betegnes som gammel. Ærø Dagblad indeholder da også andre informationer, som kan tilskrives at være sande. Problemet er blot, at det som læser er umådelig svært at skelne, om noget er forkert eller rigtigt. Og det bør jo unægtelig være sådan, at man som læser kan stole på, at indholdet i dagens nyheder er undersøgt og korrekt.

Det andet argument på min kritik er, at jeg er en sur mand, og jeg medgiver da også, at det nok er naturligt, at Carsten Lehrskov opfatter min kritik som sur ligesom dengang, hvor jeg skældte min teenagedatter ud for at have raseret hele vores lejlighed ved afholdelse af en stor fest weekenden over sidst i 1990’erne. Men som med datteren er der ikke noget personligt i min kritik. Det er Ærø Dagblads handlinger, jeg ikke er glad for.

Annonce

Det tredje argument han bruger er, at bladet så vidt muligt henviser til originalkilder, hvorfor det jo må være sandt, det der i øvrigt står i nyheden. Nu har de to ting jo ikke nødvendigvis noget med hinanden at gøre – og slet ikke i Ærø Dagblad - om end det burde være tilfældet. Den første nyhed i Ærø Dagblad efter min kritik er et klassisk eksempel på denne manglende sammenhæng mellem budskab og kildehenvisning. Den nævnte nyheds budskab er, at uenighed mellem de fire sydfynske kommuner om placeringen af ”hovedkvarteret” for Geopark Det Sydfynske Øhav forsinker geopark-arbejdet. Dette er igen en forkert information. Der henvises så i nyheden til et mødereferat og en webside for nærmere, hvilket ganske rigtigt er originale kilder. Problemet er bare, at ingen af kilderne handler om placeringen af ”hovedkvarteret” eller geopark-informationscentrene og derfor ikke underbygger nyhedens budskab, som jo så også i forvejen er forkert. Det er ikke god presseskik.

Ærø Dagblad er, med sit ønske om bl.a. at informere om sager tidligt, en god idé. Det er imidlertid skidt udført og uden tegn på forbedringer. Det er som sagt vigtigt, at indholdet også er korrekt, da det ellers er skadeligt for Ærøs fortsatte udvikling som helårssamfund.

Mit bedste råd til alle læsere af Ærø Dagblad vil derfor fortsat være at tage indholdet med et gran salt.

Annonce
Ærø For abonnenter

Kommunalpolitisk prisfest: Gift i grundvandet er ikke farligt, men det er Facebook

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Tidligere Troense-kok bag tremmer i tre år: Stort narkosalg og dopingbesiddelse

Langeland For abonnenter

Enhedslisten er elefanten i rummet: - Vi bliver nødt til at have nogle drømme og visioner for Langeland Kommune

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Navne For abonnenter

Forfatterdebutant på 66 år: Wagn Ivan Pedersen har skrevet portrætbog om en af Sydfyns sportskæmper

Debat

Kære læser: Vi vil gerne hjælpe jer ud af ekkokamrene på sociale medier, så nu gør vi alle valghistorier gratis for alle

Sport For abonnenter

GOG-trup spiller tidligt skæbneopgør i corona-epicenter

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Svendborg

Svendborg skraber bunden i ny idrætsundersøgelse: - Jeg er meget overrasket

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Faaborg-Midtfyn

Store babser i forhaven vækker opsigt: Har Berit lavet Fyns sjoveste græskarfamilie?

Kultur For abonnenter

Fynsk band har spillet over 1000 koncerter: 43 koncerter på en enkelt måned er rekord

Ærø

Tre timers ekstra sejltur: Fredag sejlede den ene tvillingefærge i ring

Annonce