Annonce
Ærø

Ægtepar på 82 vil sælge naturskønne Halmø i Det Sydfynske Øhav: - Havet er en god nabo

Halmøgård på Halmø set fra vandet. Øen er nu til salg efter at have været i familien Didrichsens eje i over 40 år. Arkivfoto
Ægteparret Peter og Gitte Didrichsen har ejet Halmø og Halmøgård i over 40 år, men nu er det snart slut. De er begge 82 år og har valgt at sælge deres private ø. Prisen er endnu ikke fastsat, men huset alene er vurderet til 3,8 millioner kroner.

Halmø: Drømmer du om at eje din egen ø med fred og idyl, en gård og havet som eneste nabo? Så kan drømmen måske blive til virkelighed nu, for den 43 hektar store ø Halmø ud for Ommel ved Marstal er til salg. Det fortæller Peter Lykke Didrichsen, som har ejet øen sammen med sin kone, Gitte, i over 40 år.

- Min kone og jeg er begge to 82 år gamle. Det kræver en masse tid, det var nemmere, da vi købte den for 40-50 år siden, siger Peter Lykke Didrichsen i telefonen fra Græsted, hvor parret bor.

Parret har tidligere udtalt til DR Fyn, at øen helst ikke skulle sættes til salg, fordi de gerne så, at den blev i familien, men sådan ser det altså ikke ud til at gå.

- Nej, jeg tror det ikke rigtig. Vi har snakket meget om det. Vi har fire børn, og der er ikke nogen, der har den helt store interesse. Ja, alt har vel sin tid, men vi er da kede af at skulle skille os af med den, det må jeg sige. Vi har været glade for at komme derovre siden begyndelsen af 70’erne, fortæller han.

Peter og Gitte Didrichsen er kommet på øen især omkring påske og pinse og om sommeren, men de senere år er det ikke blevet til så meget, fortæller Peter Didrichsen.

- Vi havde mulighed for at være der meget, og man skal kunne være der meget for at kunne udnytte den. Jeg tror, det er ved at være slut med den epoke, desværre, siger han og tilføjer:

- Det er da trist, men det har sin naturlige årsag, når man bliver ældre, for så er man bekymret over at falde ned af trapperne og sådan noget, siger han.

Halmø

Halmø ligger mellem Ærø og Birkholm og er adskilt fra Ommel på Ærø af det en kilometer brede Halmø Sund.

Øen er 0,5 kvadratkilometer stor, cirka to kilometer lang og 350 meter bred.

Nordsiden består af en bakke, der er op til ni meter høj.

Øen er en del af Naturstyrelsens projekt LIFE Baltcoast, der blandt andet har haft fokus på at genskabe og forbedre strandenge samt leveforhold for strandtudser og klokkefrøer.

Oprindeligt har der været drevet kvæg, får og grise samt dyrket korn på øen.

I 1951 blev gårdejer Peter Hansens tre døtre gift på samme dag. Der blev i den anledning skrevet vidt og bredt om øen. Efter brylluppet i 1951 solgte faderen øen og alle dyrene til en tandlæge, der til daglig boede i Marokko. 200.000 kroner var prisen dengang.

Der er offentlig adgang efter naturbeskyttelseslovens regler. Det er muligt at opankre nord for øen og øst for Halmø Gavl.

Kilder: Bogen "Danmarks Småøer", Naturstyrelsen, Wikipedia, Fyns Amts Avis

Fred og ro og masser af rejer

Øen, som er en halv kvadratmeter stor med den 200 kvadratmeter store landejendom Halmøgård som bolig, er endnu ikke kommet officielt til salg hos en ejendomsmægler, men det er et spørgsmål om tid, og grundarbejdet er sådan set gjort, fortæller Peter Lykke Didrichsen. Blot er prisen ikke gjort endeligt op, men den offentlige ejendomsværdi er vurderet til 3,8 millioner kroner for boligen og 1,2 millioner kroner for grunden.

- Det er en dejlig ejendom, og du har rimelig fred og ro derovre. Man har det for sig selv. Jeg kan love dig for, at sådan noget som fred og ro og stilhed er ved at være en mangelvare i det her land, ja, det er det snart alle vegne. Havet er en god nabo, slår Peter Lykke Didrichsen fast.

Hvad skal der til for at eje en ø?

- Man skal være utrolig interesseret i det, og det tager al ens fritid. Ja, selvfølgelig kan man da rejse andre steder hen, men det kræver en masse tid for at udnytte den, siger Halmøs ejer.

Indtil 1970'erne har Halmøgård været drevet med kvæg, grise, får og kornproduktion. Peter og Gitte Didrichsen forsøgte sig også med en mindre landbrugsproduktion de første år, men de seneste mange år har der bare været kreaturer til at afgræsse på øen. Men selv om der ikke er landbrug på øen, får man ifølge Peter Didrichsen så meget andet, hvis man erhverver sig Halmø.

- De får øen, men de får ikke nogen naboer. Og så får de alle de rejer, de kan spise om sommeren. Og naturen og fuglelivet er jo fantastisk derovre. Det er op til en selv, men det er smaddergodt at have hele familien derovre, vores børn og børnebørn har været glade for det. Vi har haft utrolig meget glæde af det.

Annonce
Sport For abonnenter

Poul er manden bag den særlige GOG-kultur: - Samværet er det vigtigste. Alt andet er bare pladder

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
SØSIDEN

Fragtskib på flugt fra Søfartsstyrelsen: Stak af fra Svendborg til Afrika

Svendborg For abonnenter

Louise kæmper for sit hjertebarn: - Det koster blod, sved og tårer

Sport

GOG-komet tog ikke telefonen da landstræneren ringede

Faaborg-Midtfyn

Formand glad for ny aftale med greven: Egeskov Marked fik overskud trods færre kræmmere

Svendborg

Børnenes dage er for lange: Politikere vil undersøge mulighed for kortere skoledage

Ærø For abonnenter

Drop sundhedsvæsenet i regionen og lad staten overtage: Regionsrådskandidat er træt af mellemleds-bureaukrati

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Læserbrev: Grøn færgefart på Ærø -ja tak

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Langeland

Formand ærgrer sig over udskældt skræmmekampagne: - Vi skulle ikke have drejet annoncen den vej

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Bagsiden For abonnenter

Quiz: Gæt fynske nyheder og vind ugens bog

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Fyn For abonnenter

511 skunkplanter fundet under razzia i Jordløse: Dom på ét års fængsel til fynbo

Annonce